KPN of Ziggo

KPN of Ziggo

KPN en Ziggo zijn de grootste providers op het gebied van internet, televisie en bellen. Als je op zoek bent naar een nieuwe provider bestaat de kans dat je uitkomt bij KPN of Ziggo. Maar welke provider past bij jou? We vergelijken de diensten van beide providers met elkaar zodat je eenvoudig een keuze kunt maken. Alles over de verschillen tussen KPN en Ziggo vind je hieronder.

KPN glasvezel vs Ziggo kabel

Het verschil tussen KPN en Ziggo is het netwerk waarmee ze internet leveren aan klanten. KPN levert normaal internet via koper, maar ook 100% glasvezel. Ziggo daarentegen de combinatie van 97% glasvezel en 3% via de (coax) kabel. In het onderstaand tabel vergelijken we de internetsnelheid en de prijs. Is glasvezel beschikbaar op jouw adres, kies dan voor KPN. Glasvezel internet is sneller en stabieler. Gebruik daarvoor de postcodecheck.

Provider50 Mbit/s100 Mbit/s200 Mbit/s350 Mbit/s1 Gbit/s
KPN€ 44,-€ 49,-€ 52,--€ 57,50
Ziggo€ 40,-€ 43,-€ 63,50€ 53,-€ 62,-

Televisie

Met televisie van KPN of Ziggo heb je de beste zenders in huis. Kijk programma’s nog eens terug of pauzeer live televisie. De uitgebreide mogelijkheden van beide providers maken televisie kijken nog leuker. Bij KPN kan je tot 7 dagen na de uitzending programma’s terugkijken. Bij Ziggo is dit 2 of 7 dagen, afhankelijk van je abonnement. KPN en Ziggo levert bij het televisie pakket een 4K tv-ontvanger. Wil je voor elk tv in huis een extra ontvanger? Dan betaal je bij KPN € 5,- en Ziggo € 4,- per maand erbij.

ProviderAantal zendersHDTerugkijkenLive pauzeren
KPN65+ zenders48 zendersJa, tot 7 dagen na de uitzendingJa
Ziggo70+ zenders66 zendersJa, tot 2 of 7 dagen na de uitzendingJa

Sport

Het eerste kanaal van sportzender ESPN zit standaard in het abonnement. Voor het complete aanbod van ESPN betaal je bij KPN € 12,99 en Ziggo € 17,99. Een besparing van € 60,- per jaar. Als extra is Ziggo Sport te vinden in alle pakketten. Tevens ook beschikbaar bij KPN voor € 14,99 per maand.

KPN of ZiggoVast bellen bij KPN vs Ziggo

De gesprekskosten voor vast bellen zijn bij KPN en Ziggo € 0,15 per minuut. De kosten voor het gesprek worden bij beide per seconde verrekend. Voeg een extra abonnement toe als je onbeperkt wilt bellen naar vaste en mobiele nummers. Bij KPN kost een abonnement voor vast bellen € 9,99 en Ziggo € 13,95 per maand extra.

Extra voordeel bij KPN en Ziggo

Door meerdere abonnementen te combineren ontvang je korting. Als je al een mobiel abonnement hebt en je kiest daarnaast internet of televisie van KPN, profiteer je tot € 7,50 korting op je mobiele abonnement. Met de combinatie mobiel en internet krijg je nog eens € 5,- korting op Viaplay, Netflix, Spotify en ESPN Compleet. Ziggo heeft een samenwerking met Vodafone. En klanten die kiezen voor internet van Ziggo en al een Vodafone abonnement hebben, krijgen extra voordeel. Elke maand dubbel databundel, tot € 7,50 korting, gratis Safe Online XL en een tv-pakket.

KPN vs Ziggo: welke provider moet je kiezen?

Elk provider heeft zijn voordelen, maar welke provider is de beste? Dat hangt af van je persoonlijk situatie en wensen. KPN en Ziggo bieden vergelijkbare abonnementen aan voor internet, televisie en bellen. Zo heb je bij KPN internet via glasvezel. Voordeel hiervan is de snelheid en stabiliteit. In alle pakketten van KPN als Ziggo krijg je gratis internetbeveiliging, maar er is een verschil. Klanten van KPN kunnen KPN Veilig installeren op twee apparaten. Ziggo Safe Online kan enkel op één apparaat worden geïnstalleerd. Voor beveiliging van meer apparaten moet je bij beide providers extra betalen.

Conclusie

Heb je thuis een glasvezelaansluiting overweeg dan om over te stappen naar glasvezel. Hiermee ben je klaar voor de toekomst. Glasvezel biedt stabiliteit en heeft minder kans op storingen. Gebruik de overstapservice als je wilt overstappen naar KPN.

GratisTabletOnline