NPO Start Plus

NPO Start / NPO Plus

NPO Start, eerder Uitzending Gemist, is een gratis streamingsdienst. Alles wat op NPO te zien is, valt te vinden op deze dienst. Je hebt geen account nodig. Zo kun je content van NPO 1, 2 en 3 nog eens rustig terug vinden op deze streamingdienst. Je kan zelfs mee kijken met alle livestreams. Dit is iets wat erg leuk is als je vaak naar NPO kijkt. Naast NPO Start is er nu ook NPO Plus. Er is dus nog veel meer aanbod te vinden.

NPO Plus

Als eerst wil je uiteraard weten wat dan de verschillen zijn tussen NPO Start en NPO Plus. Het grootste verschil is de prijs. Voor NPO Start betaal je niets en voor NPO Plus zal je wel moeten gaan betalen. Je betaald bij NPO Plus voor het feit dat er geen reclames tussen door komen. Daarnaast krijg je toegang tot exclusieve content, die je met NPO Start niet kunt bekijken. Verder is het ook zo dat je met NPO Plus een heel stuk langer terug kan kijken dan bij NPO Start. Je kan tot wel een jaar lang terugkijken in HD-kwaliteit. Erg fijn als je een favoriete serie hebt.

Wat kost een NPO Plus abonnement?

Als je dit alles zo hoort, wil je uiteraard wel weten wat NPO Plus je dan gaat kosten. De prijs van NPO Plus is voor de meeste mensen toegankelijk. Voor een maandelijks bedrag van € 2,95 heb je al een NPO Plus abonnement. Dit is erg fijn als je niet zoveel per maand kwijt wilt zijn aan een streamingsdienst. Het abonnement is maandelijks opzegbaar en kan elk moment worden opgezegd.

Er zitten een hele hoop voordelen aan NPO Plus. Zo hoef je niet naar de irritante reclames te kijken. Verder heb je een hele hoop meer opties dan met NPO Start. Dit is een groot voordeel als je een moeilijke kijker bent. Je kan dan tussen veel meer dingen gaan kiezen. Als laatste kun je bepaalde films of series veel langer terugkijken. Dit is voor sommige mensen zeker een groot voordeel.

FunctiesNPO StartNPO Start (gratis account)NPO Plus
Uitzendingen terugkijken
Livestreams van alle tv- en radiozenders
Persoonlijke aanbevelingen
Profielen voor kinderen aanmaken
Geen reclame (behalve bij live)
Programma's eerder/langer beschikbaar

Account aanmaken

Wil je alles terugkijken bij NPO, dan heb je keuze uit drie opties. Je kunt programma’s kijken zonder account. Wil je extra opties om profielen of favorieten opslaan dan maak je een gratis account aan. Liever geen reclame? Maak dan de keuze voor een betaalde account (NPO Plus).

  1. Ga naar: https://www.npostart.nl/aanmelden.
  2. Kies een gratis of betaalde account en vul je e-mailadres en naam in.
  3. Je ontvang een e-mail waarmee je wachtwoord kunt instellen.

Series op NPO Plus

Met NPO Plus kijk je films en series op elk gewenst moment wanneer het jou uit komt. Denk aan Flikken Maastricht, Hoogvliegers, Oogappels en Luizenmoeder. Bijzonder documentaires met uiteenlopende onderwerpen kun je nog eens rustig terugkijken. Bekijk het complete lijst op NPOStart.nl.

Ziggo en KPN

Ziggo klanten met de Mediabox Next kunnen toegang krijgen tot het aanbod van NPO Start en Plus. De NPO app zit niet standaard op de KPN ontvanger. Wel kun je de app op je smart-tv zetten.

Bekijk het zenderoverzicht van Ziggo en KPN.

Chromecast

NPO Start en NPO Plus zijn te bekijken op bijna alle apparaten, smart-tv, tablets, Android en iOS. Met de app van de NPO kun je direct streamen via de Chromecast. Sluit de Chromecast aan op de HDMI van je televisie en maak verbinding via de WiFi.

FAQ

1. Wat is het verschil tussen NPO Start en NPO Plus?

Met NPO Start kun je programma’s van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 minimaal een week lang terugkijken. Gebruikers met een NPO Plus abonnement kunnen films, series en documentaires in HD-kwaliteit reclamevrij, eerder of langer terugkijken.

2. Wat zijn de kosten van NPO Plus?

Voor € 2,95 per maand kijk je eindeloos naar films, series en documentaires in HD-kwaliteit zonder reclame.

GratisTabletOnline