Viaplay

Viaplay

Nadat het bekend werd dat de Formule 1 niet meer door Ziggo Sport wordt uitgezonden, kwam al gauw het nieuws dat het Zweedse Nordic Entertainment Group de uitzendrechten had gekocht. Vanaf 1 maart 2022 is de nieuwe streamingdienst Viaplay beschikbaar in Nederland. Viaplay gaat live Formule 1, darts en voetbal uitzenden. Benieuwd naar Viaplay en wat de kosten zijn?

Wat is Viaplay?

Viaplay is een onderdeel van NENT Group. De streamingdienst is actief in Scandinavische landen zoals Noorwegen en Finland, maar ook Denemarken, IJsland, Estland, Letland , Polen en Litouwen. Eind 2023 hoopt het bedrijf actief te zijn in zestien landen. In het pakket van Viaplay kunnen gebruikers naast Formule 1 ook andere sporten volgen.

Hoeveel kost abonnement bij Viaplay?

Een abonnement bij Viaplay kan direct afgesloten worden bij de streamingdienst of via de samenwerkende providers als Ziggo en KPN. De prijs van een abonnement kost in Nederland € 15,99 per maand. De kosten zijn ongeveer vergelijkbaar met Ziggo Sport (€ 14,95) en ESPN (€ 12,99). Viaplay heeft met Ziggo, T-Mobile en KPN een meerjarig samenwerking getekend, waardoor klanten van deze providers de streamingdienst eenvoudig kunnen toevoegen aan hun TV en internet pakket. Met een abonnement van Viaplay kijk je niet alleen naar de Formule 1, maar ook naar F2 en F3. Viaplay ondersteunt iDEAL, credit en debit kaart.

Viaplay aanbod

Bij Viaplay maak je maximaal 6 profielen aan. Zo kan iedereen binnen het gezin een eigen profiel aanmaken met favoriete sport, films en series. Het aanbod van Viaplay concentreert zich voornamelijk op sport.

Formule 1

Vanaf maart 2022 kun je het hele Formule 1 seizoen volgen bij Viaplay. De uitzendingen van de Formule 1 worden bij Viaplay gepresenteerd door Amber Brantsen vanuit de studio. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zullen te horen zijn als commentatoren. De komende drie jaar kunnen Formule 1 fans de Grand Prix van Zandvoort live volgen bij de NOS.

Sport: Bundesliga en Premier League

Met het sport aanbod kunnen voetbalfans genieten Bundesliga, Premier League, vrouwenvoetbal uit Italië en Zweden. Ook de dartwedstrijden van de PDC toernooien met Michael van Gerwen worden uitgezonden via de streamingdienst.

Films en series

Naast sport krijg je met Viaplay ruim aanbod films en series. Met Viaplay Originals heb je toegang tot 30 eigen geproduceerde producties en daarnaast ook bekende internationale titels. In 2022 staan er 60 nieuwe producties gepland.

Viaplay bij Ziggo en KPN

Ziggo

Met de samenwerking tussen Ziggo en Viaplay kunnen klanten Viaplay toevoegen aan de tv- of internetpakket. Alle klanten van Ziggo krijgen de eerste vier maanden 50% korting op Viaplay. De aanbieding is geldig van 1 maart t/m 30 april 2022. Vanaf 17 maart 2022 is de Viaplay app is beschikbaar op de Mediabox Next. De eerste twee maanden betaal je niks, daarna kost het € 9,99 per maand. Vanaf 1 augustus 2022 ga je over tot de normale prijs van € 13,99 p/m. Als je Viaplay al had besteld kun je de streamingdienst kijken op zender 200. Voeg Viaplay eenvoudig toe via Mijn Ziggo.

Viaplay activeren bij Ziggo

Ga naar: Mijn Ziggo > Producten > Televisie > Streamingsdiensten beheren > Actieve abonnementen > Viaplay > Activeer je account.

ViaplayKPN

Met de samenwerking tussen KPN en Viaplay is de streamingdienst direct beschikbaar voor meer dan drie miljoenen klanten. Kijk het aanbod van Viaplay bij KPN. Voeg Viaplay toe aan je entertainment pakket als je nog geen klant bent.

Gratis Viaplay bij KPN

Kijk het eerste F1 seizoen gratis bij KPN. Nieuwe klanten van KPN krijgen gratis 9 maanden Viaplay bij een 1-jarig Internet (en TV) abonnement. Daarna gaat je Viaplay abonnement over tot een betaald abonnement van € 13,99 per maand. De actie loopt van 26 januari 2022 tot en met 20 maart 2022. Alle voorwaarden van de Viaplay actie lees je op KPN.nl.

Activeren

Na je bestelling ontvang je een bevestigingsmail en daarna nog een aparte e-mail om een Viaplay account te activeren. Het activeren van Viaplay kan op de pagina kpn.com/viaplayactiveren.

T-Mobile

T-Mobile en Viaplay hebben net als KPN en Ziggo een samenwerking. Als klant van T-Mobile krijg je vanaf 1 maart 2022 de eerste 4 maanden tijdelijk gratis toegang tot Viaplay met een nieuw 1-jarig internetabonnement van T-Mobile. Ook als je ervoor kiest om te verlengen. Je ontvangt een voucher om gebruik te maken van deze aanbieding. Vanaf 1 augustus betaal je € 13,99 per maand. Voordeel hiervan is dat Viaplay maandelijks opzegbaar is5

FAQ

1. Wat is Viaplay?

Viaplay is een streamingdienst van Nordic Entertainment Group. Met een abonnement van Viaplay kunnen gebruikers naar films, series en sport kijken.

2. Hoeveel kost Viaplay?

Een abonnement bij Viaplay kost € 13,99 per maand.

3. Wanneer komt Viaplay naar Nederland?

Viaplay wordt in maart 2022 gelanceerd in Nederland. Dan kun je een abonnement nemen bij Viaplay of via partners als Ziggo en KPN.

4. Hoe werkt Viaplay?

Viaplay heeft een app beschikbaar waarmee je Formule 1, sport, films en series kunt kijken.

GratisTabletOnline