Amazon Prime opzeggen

Amazon Prime opzeggen

Je hebt vast wel eens van Amazon Prime gehoord. Dit is namelijk een lidmaatschap tegen betaling van Amazon. Hierbij heb je te maken met erg veel voordelen. Je zou het kunnen vergelijken met Disney+ of met Netflix. Je kunt op deze manier veel films en series bekijken. Als je onderweg bent kun je er ook gebruik van maken via de applicatie die hiervoor beschikbaar is. Maar het kan ook zijn dat je juist denkt over Amazon Prime opzeggen, ook tijdens je proefabonnement, daar leggen we je in dit artikel meer over uit.

Hoe werkt Amazon Prime (Video) opzeggen?

Het opzeggen is via de website ook zo geregeld. Je logt namelijk in bij je Amazon Prime account. Vervolgens klik je bovenaan op je account. Op deze pagina vind je instellingen rondom je account. Kies voor Prime om je lidmaatschap te beheren. Je kiest voor de optie beheren en dan bewerken, annuleren en meer. Kies daar dan voor lidmaatschap beëindigen. Je kiest dan bevestigen en dan is het geregeld.

  1. Ga naar https://www.amazon.nl/prime en log in met je gegevens.
  2. Klik bovenaan op je account en kies voor Prime.
  3. Kies Lidmaatschap beheren en klik op Lidmaatschap en voordelen beëindigen.

Wat is de opzegtermijn?

Amazon Prime opzeggen kan op ieder gewenst moment. Je hebt hierbij een opzegtermijn van een maand. Op de accountpagina van Amazon Prime is de factureringsdatum te zien. Je ziet daar tot wanneer jij er gebruik van kunt maken (tot dan heb je er namelijk al voor betaald). Dus kies je voor Amazon Prime afzeggen? Dan kan dat eenvoudig geregeld worden.

Waarom Amazon Prime opzeggen?

Misschien heb jij een Amazon Prime abonnement, maar denk je aan opzeggen. Dit kan verschillende redenen hebben. Amazon Prime opzeggen is eigenlijk zo geregeld. Maar je moet je eerst afvragen waarom je dat zou willen. Vind je het misschien te duur of maak je er nauwelijks gebruik van? Het kan ook zijn dat je denkt aan opzeggen van Prime Video, omdat je het aanbod niet ruim genoeg vindt. Denk goed na wat jij er van vindt, bekijk de prijs en ga na hoe vaak jij er gebruik van maakt.

Welke alternatieven zijn er?

Als je denkt aan Amazon Prime Video opzeggen, dan kun je kijken welke andere opties er zijn. Daarbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan Videoland, Disney+ of Netflix. Bekijk van tevoren het aanbod van iedere streamingdienst en maak een keuze wat het beste bij je past.

FAQ

1. Wat is de opzegtermijn van Amazon Prime?

Bij Amazon Prime (Video) heb je een opzegtermijn van 1 maand.

2. Hoe kan je Amazon Prime abonnement opzeggen?

Opzeggen van Amazon Prime abonnement kan via de website, App Store en Google Play.

GratisTabletOnline