Ziggo glasvezel

Ziggo glasvezel

De vraag naar snel internet is door de jaren heen sterk toegenomen. Steeds meer mensen zijn aangesloten op het internet, net als het aantal apparaten. Gezien de vraag naar snel internet zullen providers oplossingen zoeken om aan deze vraag te voldoen. Glasvezel is de toekomst als het gaat om snel en stabiel internet. Veel klanten of consumenten die willen overstappen naar Ziggo vragen zich daarom af, heeft Ziggo glasvezel?

Heeft Ziggo glasvezel internet?

Als je de antwoordt zoekt op de vraag heeft Ziggo glavezel, dan zie je op Ziggo.nl dat de provider het heeft over een glasvezel-kabel netwerk. Ook wel Hybrid Fiber Coax (HFC) genoemd. Ziggo geeft op de website aan dat de verbinding tot aan de wijkkast bestaat uit glasvezel. En van de wijkkast naar de huiskamer via de kabel.

Giganet

Ziggo glasvezelEr zijn verschillende providers die glasvezel aanbieden, zoals KPN. Om de concurrentie met KPN bij te blijven heeft Ziggo het Giganet met internetsnelheden tot 1 Gbit/s geïntroduceerd. Met het Giganet netwerk verwacht men klaar te zijn voor de toekomst en hogere snelheden te halen. Als je het vergelijkt met KPN is de uploadsnelheid van Ziggo altijd nog lager.

Ziggo glasvezel check

De glasvezel check worden door providers gebruikt zodat je kan controleren welke mogelijkheden er zijn op jouw adres. Heeft jouw woning glasvezelaansluiting of weet je dat niet zeker? Doe dan eenvoudig de glasvezel postcodecheck. Check dan snel welke pakketten Ziggo kan leveren op jouw adres.

Waarom overstappen van Ziggo naar glasvezel – kabel?

Hoewel het netwerk van Ziggo nog vele jaren vooruit kan, zijn er genoeg redenen om te kiezen voor 100% glasvezel. Voordeel van glasvezel is de snelheid van downloaden en uploaden. Deze is namelijk even hoog. Zo heb je tijdens het streamen, gamen of sturen van grote bestanden geen haperingen. Nu steeds meer mensen thuiswerken en videobellen is een hoge uploadsnelheid bijna onmisbaar geworden. De gevoeligheid voor storingen is bij glasvezel minder.

FAQ

1. Heeft Ziggo glasvezel?

Het Giganet van Ziggo bestaat uit een combinatie van glasvezel en kabel.

2. Welke internetsnelheid haal je met Ziggo?

Ziggo levert internet snelheden van 50 Mbit/s tot 1000 Mbit/s.