Ziggo glasvezel

Ziggo glasvezel

De populariteit van glasvezel is de afgelopen jaren steeds meer geworden. En dat is ook wel begrijpelijk, omdat we van alles doen met het internet. Bestaande en nieuwe klanten die willen overstappen naar Ziggo vragen zich daarom af, heeft Ziggo glasvezel?

Heeft Ziggo glasvezel internet?

Als je het antwoordt zoekt op de vraag heeft Ziggo glasvezel, dan zie je op Ziggo.nl dat de provider het heeft over een glasvezel-kabel netwerk. Ook wel Hybrid Fiber Coax (HFC) genoemd. Ziggo geeft op de website aan dat de verbinding tot aan de wijkkast bestaat uit glasvezel. En van de wijkkast naar de huiskamer via de kabel.

GigaNet

Ziggo glasvezelHet GigaNet netwerk van Ziggo levert razendsnel internet. Met behulp van moderne technologie haalt de provider snelheden van 1 Gbit/s. In vergelijking met andere providers die 100% glasvezel aanbieden, blijft de uploadsnelheid bij Ziggo achter. Voor veel mensen is dit een nadeel, omdat steeds meer wordt gevraagd van internet. Als je twijfelt over Ziggo internet, bekijk dan eens onze vergelijking tussen Ziggo en KPN.

Ziggo glasvezel check

Ziggo levert geen volledige glasvezelverbinding, omdat een deel via de kabel gaat. Desondanks biedt Ziggo supersnel internet tot 1 Gbit/s. Ook benieuwd of Ziggo beschikbaar is op jouw adres? Doe de postcodecheck voor glasvezel.

Waarom overstappen van Ziggo naar 100% glasvezel?

Hoewel het netwerk van Ziggo nog vele jaren vooruit kan, zijn er genoeg redenen om te kiezen voor 100% glasvezel. Voordeel van glasvezel is de snelheid van downloaden en uploaden. Deze zijn namelijk even hoog. Zo heb je tijdens het streamen, gamen of versturen van grote bestanden geen haperingen. Daarnaast is glasvezel internet is niet persé duurder, soms ook goedkoper dan internet via de kabel. Plus glasvezel is over het algemeen minder gevoelig voor storingen.

FAQ

1. Heeft Ziggo glasvezel?

Het Giganet van Ziggo bestaat uit een combinatie van glasvezel en kabel.

2. Welke internetsnelheid haal je met Ziggo?

Ziggo levert internet snelheden van 50 Mbit/s tot 1000 Mbit/s.

GratisTabletOnline