KPN Veilig

KPN Veilig

Even online winkelen, internetbankieren of een bericht sturen op WhatsApp. Tegenwoordig doen we van alles met het internet, op de computer en mobiel. Wie veilig wil internetten, heeft beveiliging nodig. Bescherm eenvoudigweg je computer, laptop, tablet en smartphone tegen virussen en spyware met de beveiligingsoplossing van KPN Veilig. Leer meer over de voordelen en ontdek hoe je eenvoudig kunt installeren.

Wat is KPN Veilig?

KPN VeiligKPN Veilig biedt bescherming tegen virussen en malware voor al je apparaten in huis zoals computer, tablet en smartphones. De virusscanner beschermt je tegen virussen en websites die persoonlijke gegevens willen stelen. Daarnaast controleert KPN Veilig de privacy van de apps. Profiteer van gratis KPN Veilig voor twee of vijf apparaten als je een internetabonnement hebt bij KPN. Een abonnement bij KPN met internetsnelheid van 50 Mbit/s of 100 Mbit/s krijgt gratis KPN Veilig voor 2 apparaten. Een internetabonnement met 200 Mbit/s, 500 Mbit/s of 1 Gbit/s ontvangt licenties voor 5 apparaten. Voor € 4,99 per maand heb je de mogelijkheid om dit uit te breiden naar 10 extra apparaten.

Mobiel beveiligen

KPN Veilig biedt niet alleen bescherming voor computers, maar ook voor smartphones en tablets. Via de beheerpagina van KPN Veilig kun apparaten toevoegen en verwijderen. Download en installeer de app op je iOS of Android telefoon.

F-Secure

Het antivirusprogramma F-Secure beschermt computers en andere apparaten tegen aanvallen van verschillende virussen en malware. Het programma voert een virusscan uit en geeft aan welke bestanden een virus bevatten.

KPN veilig virusscanner installeren

Over het algemeen wordt afgeraden om twee virusscanners tegelijk te gebruiken op hetzelfde apparaat. Verwijder eerst de huidige virusscanner voordat je begint met de installatie van KPN Veilig. Volg de stappen hieronder om de software van KPN Veilig te installeren.

  1. Ga naar de beheerpagina via veilig.kpn.com en login met je KPN ID.
  2. Klik op Apparaat toevoegen en kies voor Installeren op dit apparaat.
  3. Kies voor het type apparaat, klik op Doorgaan en geef het een naam.
  4. Download en volg de stappen om de installatie te starten.
  5. En klaar, je apparaat is nu beveiligd.

Na de installatie

Nadat je KPN Veilig hebt gedownload en de installatie hebt afgerond, is je apparaat beschermd. Open KPN Veilig om de status van de functionaliteiten te bekijken. Meldingen in het groen geven aan dat alles in orde is en een melding in het oranje geeft aan dat bepaalde functies zijn gedeactiveerd.

Welke specificaties heb je nodig voor KPN Veilig?​

KPN Veilig biedt bescherming aan apparaten die werken met Windows, Mac, Android en iOS. De meeste functies van KPN Veilig zijn beschikbaar, maar niet alles. Zo kan je bij apparaten met iOS niet alle functies gebruiken.

WindowsMac
Windows 7, 8, 10 of 11.macOS 10.15, 11, 12 of 13.
Intel Pentium 4 of hoger.Intel, Apple Silicon (Rosetta).
minimaal 1 GB geheugen.minimaal 1 GB geheugen.

Wat zijn de voordelen van KPN Veilig?

Real-time bescherming

  • Met realtime scannen worden schadelijke bestanden verwijderd van je computer.

Updates

  • De nieuwste updates voor KPN Veilig worden automatisch geïnstalleerd.

Ouderlijk toezicht

  • Beheer welke websites kinderen mogen zien en krijg controle over de schermtijd.

Veelgestelde vragen over KPN Veilig

1. Wat is KPN Veilig?

KPN Veilig is een antivirusprogramma voor apparaten die verbonden zijn met het internet. Installeer KPN Veilig en beveilig de computer, tablet of mobiel tegen virussen en malware.

2. Hoe werkt KPN Veilig?

Download KPN Veilig en log in op de persoonlijke beheerpagina. Bekijk de beschikbare licenties en voeg apparaten toe. KPN Veilig is ontwikkeld door F-Secure.

Meer over KPN Veilig virusscanner vind je op: https://www.kpn.com/veilig/virusscanner.htm.

Lees ook: Ziggo Safe Online

GratisTabletOnline