KPN Speedtest

KPN Speedtest

Met de speedtest van KPN test je de snelheid van je internetverbinding. Check wat de download- en uploadsnelheid is van je (glasvezel) internet. Een speedtest is een hulpmiddel om de internetsnelheid op je adres te meten. Doe gratis de KPN Speedtest. Check de download- en uploadsnelheid van je internetverbinding en WiFi.

Checklist KPN speedtest

Modem resetten

Laat de speedtest zien dat je lage snelheid hebt? Controleer de volgende onderstaande punten die je wellicht kunnen helpen. Eerste stap is om de stekker van het modem uit het stopcontact te halen. Wacht ongeveer dertig seconden en plaats de stekker er weer in. Controleer de lampjes op je modem.

Openstaande programma’s sluiten

De internet van je modem wordt vaak met meerdere apparaten gedeeld. Zoals je laptop, telefoon of tablet. Sluit openstaande programma’s, de browser en stop met downloaden van bestanden of streamen. Een goede netwerkkabel kan de snelheid verhogen. Check of er op je netwerkkabel de tekst CAT5 of CAT6 staat. Deze kabels kunnen snelheden aan tot 1 Gbps. Voorkom knikjes en rol de kabel niet op, maar rol het uit.

Router of switch

Een router of een switch kan de snelheid van je internet vertragen. Wil je een goede KPN speedtest doen, sluit dan de computer direct aan op het modem.

KPN Speedtest

Is de Speedtest altijd nauwkeurig?

De resultaten van de speedtest kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de prestaties van je eigen apparatuur, de drukte op het (thuis)netwerk op het moment van de test en mogelijke storingen of problemen met de internetverbinding. Speedtests geven over het algemeen een goede indicatie van je internetsnelheid, kan het soms variëren. Het is een goed idee om meerdere tests uit te voeren op verschillende tijdstippen om een beter beeld te krijgen van je werkelijke snelheid.

Kies je internetsnelheidPrijs per maand
100 Mbit/s download - 100 Mbit/s upload€ 42,50
200 Mbit/s download - 200 Mbit/s upload€ 50,-
1 Gbit/s download - 1 Gbit/s upload€ 52,50

KPN Wifi Speedtest

Als je WiFi Speedtest is lager is dan verwacht, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Je kunt proberen de router opnieuw op te starten, de positie van de router te wijzigen voor een beter signaal of te overwegen om een WiFi versterkers te gebruiken om de dekking te verbeteren zoals de SuperWifi punten van KPN.

Weet wat je meet met de Speedtest

De downloadsnelheid geeft aan in Mbit/s hoe snel er gegevens worden ontvangen. Tijdens de speedtest wordt ook de uploadsnelheid gemeten, bijvoorbeeld als je bestanden online wilt zetten. Hoe hoger de snelheid, hoe sneller je kunt uploaden. Ping is de reactietijd tussen je computer en een server. Hoe lager de ping, hoe beter.

Veelgestelde vragen over KPN Speedtest

1. Wat is een Speedtest?

Met een speedtest wordt de snelheid van je internetverbinding getest. Voor een goede test sluit je de internetkabel direct aan op het modem.

1. Hoe doe je een goede KPN Speedtest?

Verbind je computer rechtstreeks aan op de modem en sluit eventuele downloads, streamingdiensten of andere bandbreedte-intensieve activiteiten af op alle apparaten die verbonden zijn met je netwerk.

3. Waarom zou ik een Speedtest moeten doen?

Een speedtest kan helpen bij het vaststellen van de daadwerkelijke snelheid van je internetverbinding. Dit kan handig zijn om te controleren of je de snelheid krijgt waarvoor je betaalt bij je internetprovider of om problemen met je verbinding te controleren zoals een storing.

Meer over de KPN Speedtest vind je op: https://www.kpn.com/internet/speedtest.htm.

GratisTabletOnline