Odido Speedtest

Odido Speedtest

Met de Odido Speedtest meet je de download- en uploadsnelheid op jouw adres. Binnen een paar seconden weet je al wat de internetsnelheid is. Als je problemen hebt met traag internet of gewoon nieuwsgierig bent naar de snelheid van internet doe dan de Odido Speedtest.

Checklist Odido Speedtest

Een betrouwbare speedtest begint met een vaste verbinding. Sluit je computer met de kabel rechtstreeks aan op het modem. Om het beste uit de speedtest te halen hebben we de onderstaande tips voor je.

Modem en router opnieuw starten

Blijkt uit de speedtest dat je internetsnelheid langzaam is, probeer dan je modem te resetten. Dat doe je door eenvoudig de stekker een paar minuten uit het stopcontact te trekken.

Openstaande programma’s sluiten

Voordat je begint met de speedtest is het slim om alle openstaande programma’s en browser te sluiten. Open alleen de pagina van de speedtest.

Streaming

Ben je toevallig ook een streamingdienst aan het kijken? Streamen heeft ook invloed je internet. Doe de televisie uit voor het beste resultaat.

Maak geen gebruik van oude computers

Oude computers kunnen moeite hebben met de huidige internetsnelheden zoals die beschikbaar zijn bij glasvezelverbindingen.

Odido Speedtest

Wat als je de snelheid niet haalt?

Het niet behalen van de verwachte snelheid kan verschillende oorzaken hebben. Deze oorzaken kunnen zowel te maken hebben met de manier waarop de speedtest is uitgevoerd. Mocht de werkelijke snelheid ver afwijken van je abonnement, dan kun je het beste contact opnemen met Odido. Zij kunnen je op afstand verder helpen.

GratisTabletOnline