T-Mobile Speedtest

T-Mobile Speedtest

Met de speedtest van T-Mobile check je de snelheid van je internetverbinding. De test laat zien wat de download- en uploadsnelheid is van je internet. Een speedtest is een hulpmiddel om de internetsnelheid op je adres te testen.

Checklist T-Mobile speedtest

Modem resetten

Heb je last van trage internet en laat de speedtest zien dat je lage snelheid hebt? Controleer de volgende onderstaande punten die je wellicht kunnen helpen. Eerste stap is om de stekker van het modem uit het stopcontact te halen. Wacht ongeveer dertig seconden en plaats de stekker er weer in. Controleer de lampjes op je modem.

Openstaande programma’s sluiten

De internet van je modem wordt vaak met meerdere apparaten gedeeld. Zoals je laptop, telefoon of tablet. Sluit openstaande programma’s, browser en stop met downloaden van bestanden of streamen. Een goede netwerkkabel kan de snelheid verhogen. Check of de netwerkkabel de tekst CAT5 of CAT6 heeft. Deze kabels kunnen snelheden aan tot 1 Gbps. Voorkom knikjes en rol de kabel niet op, maar rol het uit.

Router of switch

Een router of een switch kan de snelheid van je internet vertragen. Wil je een goede T-Mobile speedtest doen, sluit dan eerst de computer direct aan op het modem.

Kies je internetsnelheidPrijs per maand
100 Mbit/s€ 35,-
400 Mbit/s€ 40,-
1000 Mbit/s€ 45,-

T-Mobile Speedtest

WiFi speedtest

Internet via WiFi is minder snel in vergelijking met vaste internet. Vaak heeft dit te maken met verschillende apparaten die aanwezig zijn. Is je internetsnelheid lager dan je verwacht? Dan kan je altijd een andere abonnement nemen met een hogere snelheid, afhankelijk van de beschikbaarheid op jouw adres. Doe de test niet via draadloze verbinding, maar altijd met een computer en vaste kabel.

Test de internet snelheid van T-Mobile met Ookla. Welke snelheid heeft jouw internetverbinding? De snelheid hangt af van je abonnement. Check het met de T-Mobile speedtest. Kies je voor T-Mobile thuis dan heb je met glasvezel snel internet. Met de postcodecheck zie je of glasvezel bij jou beschikbaar is.

FAQ

1. Hoe doe je een goede T-Mobile Speedtest?

Om een goede speedtest te doen sluit je eerst alle programma’s af op je computer. Eventuele downloads stopzetten. Apparaten die WiFi gebruiken uitschakelen.

2. Wat is een Speedtest?

Met een speedtest wordt de snelheid van je internetverbinding getest. Voor een goede test sluit je de internetkabel direct aan op het modem.

3. Waarom is mijn internet traag?

Een trage internetverbinding kan verschillende oorzaken hebben. Er kan een storing zijn bij de provider. Een oude computer of de netwerkkaart kan de snelheid vertragen.

GratisTabletOnline