Caiway Speedtest

Caiway Speedtest

Tegenwoordig hebben we steeds meer apparaten en gadgets in huis die verbonden zijn met het internet. Bij Caiway heb je internet via glasvezel. Door de postcodecheck in te vullen kom je erachter wat er mogelijk is op jouw adres.

Zo doe je een speedtest met Caiway

Router of switch

Een router of een switch kan de snelheid van je internet vertragen. Wil je een goede Caiway speedtest doen, sluit de computer direct aan op het modem.

Programma’s sluiten

Sluit openstaande programma’s. Een goede netwerkkabel kan de snelheid verhogen. Check of de netwerkkabel de tekst CAT5 of CAT6 heeft. Deze kabels kunnen snelheden aan tot 1 Gbps. Voorkom knikjes en rol de kabel niet op, maar rol het uit.

Modem resetten

Heb je last van trage internet en laat de speedtest zien dat je lage snelheid hebt? Controleer de volgende onderstaande punten die je wellicht kunnen helpen. Eerste stap is om de stekker van het modem uit het stopcontact te halen. Wacht ongeveer dertig seconden en plaats de stekker er weer in. Controleer de lampjes op de modem.

Caiway Speedtest

WiFi speedtest

Internet via WiFi is minder snel in vergelijking met vaste internet. Vaak heeft dit te maken met verschillende apparaten die aanwezig zijn. Is je internetsnelheid lager dan je verwacht? Dan kan je altijd een andere abonnement nemen met een hogere snelheid, afhankelijk van de beschikbaarheid op jouw adres. Doe de test niet via een draadloze verbinding, maar altijd met een computer en vaste kabel.

Veelgestelde vragen over de Caiway speedtest

1. Hoe doe je een goede Caiway Speedtest?

Om een goede speedtest te doen sluit je eerst alle programma’s af op je computer. Eventuele downloads stopzetten. Apparaten die WiFi gebruiken uitschakelen.

2. Wat is een Speedtest?

Met een speedtest wordt de snelheid van je internetverbinding getest. Voor een goede test sluit je de internetkabel direct aan op het modem.

3. Waarom is mijn internet traag?

Een trage internetverbinding kan verschillende oorzaken hebben. Er kan een storing zijn bij de provider. Een oude computer of de netwerkkaart kan de snelheid vertragen.

Meer over de Caiway Speedtest vind je op: https://www.caiway.nl/internet/speedtest.

GratisTabletOnline