Delta storing

Delta storing

Delta biedt diensten aan als internet, televisie, en glasvezel. Iedereen heeft het weleens meegemaakt, tijdelijk geen internet of telefoonverbinding. In zo’n geval kan er een storing zijn bij de Delta of werkzaamheden aan het netwerk. Wanneer een storing bekend is wordt dit vaak vermeld op de storingskaart van Delta. Is er geen storing, dan ligt het vaak aan het apparatuur of kabels. Check eenvoudig met de postcodecheck of er een storing is.

Internet en Wifi storing

Waar we thuis ook zijn, we willen over en snel internet. Draadloos internet is makkelijk, geen kabels nodig. Toch kan het voorkomen dat je problemen hebt met het internet. Bekende problemen met het internet zijn trage of slechte wifi verbinding. Om te zien of de internetsnelheid op orde is kun je een speedtest doen. De stappen hieronder kunnen helpen om een storing op te lossen. Lukt het nog niet om verbinding te maken? Neem dan contact op met de klantenservice van Delta om het probleem te melden.

  • Controleer de lampjes van het modem of de wifi-punten.
  • Haal de modem voor enkele seconden van de stroom.

Televisie werkt niet

Delta storingEen televisie storing kan vaak verschillende oorzaken hebben. Als je geen tv kunt kijken of een foutmelding te zien krijgt wordt dit meestal veroorzaakt door verouderde kabels of wanddozen. Wanneer je geen beeld hebt controleer dan of je wel verbinding hebt met het internet. Controleer of de coax kabels niet beschadigd zijn. Gebruik kabels van goede kwaliteit zodat je minder last hebt van stralingen. Kies voor een coax kabel van minimaal 7 millimeter dik en niet langer dan 10 meter. Eventueel met Kabel Keur. Een slechte connector kan het signaal verstoren. Controleer bij je mediabox of er geen (rode) lampjes branden.

Wel internet, maar geen beeld

  • Controleer de kabel bij de televisie.
  • Is de juiste input geselecteerd voor HDMI?

Foutcode: E16, E19, E30 of E34

  • Controleer of de zender in je pakket zit. Dit kan via je account op MijnDELTA. Is je smartcard geregistreerd?

Foutcode: E04 of E06

  • Controleer de smartcard of maak het schoon.

Storing met bellen

Als je problemen hebt met vast telefonie zoals niet kunnen bellen of gebeld worden, controleer dan of je wel internet hebt. Herstart eventueel de modem en/of je telefoontoestel door de stekker van de stroom te halen.

Delta storing melden

Een storing met televisie, bellen of internet is natuurlijk heel vervelend. De oorzaken kunnen verschillende redenen hebben. Gelukkig kun je snel een melding maken bij Delta wanneer je problemen ervaart. Je kunt een storing melden via de chat, Facebook of telefonisch.

  • 0118 – 22 55 75

Compensatie bij een storing

Er gelden een aantal regels bij het ontvangen van een vergoeding. De compensatie bij een storing geldt voor consumenten en zakelijke klanten. Om in aanmerking te komen voor een compensatie moet de storing minstens 12 uur duren.

FAQ

1. Wat kun je doen bij een storing?

Neem bij een storing contact op met de klantenservice van Delta via 0118 – 22 55 25.

2. Is er een storing bij Delta?

Op de Delta storingskaart staan de actuele storingen en werkzaamheden. Doe de postcode check.

GratisTabletOnline
Laatste berichten van GratisTabletOnline (alles zien)