Ziggo SmartWifi

Ziggo SmartWifi

De plek van het modem is bepalend voor de sterkte van je wifi-verbinding. Een snelle en stabiele verbinding is niet altijd vanzelfsprekend, omdat het modem niet op de juiste plek staat. Zo hebben veel huishoudens het modem in de meterkast staan. Hierdoor kan de router de Wifi-signaal niet optimaal verzenden. In de praktijk is dit niet de plek die wordt geadviseerd voor het plaatsen van het modem. Steeds meer apparaten in en rondom het huis zijn verbonden met het internet. En dit vraagt veel van je modem. Streamen van films, series tot aan tegelijk internetten op de smartphone. Wist je dat jezelf de wifi-verbinding kunt verbeteren? Haal het maximale uit het internet met Ziggo SmartWifi.

Wat is Ziggo SmartWifi?

De vraag naar snel en stabiel internet is meer dan ooit. Ben je klant bij Ziggo, dan is de kans groot dat je thuis een witte Connectbox hebt staan. In 2021 heeft het modem een update ontvangen waardoor de Connextbox nu omgetoverd is tot SmartWifi. De Ziggo SmartWifi is de oplossing voor klanten die in en rondom het huis optimaal gebruik willen maken van wifi-verbinding. De SmartWifi modem zoekt naar de beste frequentie, verdeeld de wifi onder de apparaten en kiest het snelste wifi-punt voor de beste verbinding. Voor de beste wifi dekking lanceert Ziggo extra wifi versterkers. De SmartWifi pods zorgen voor meer wifi bereik door het hele huis.

SmartWifi pods

Vergroot het bereik met de slimme wifi versterkers van Ziggo. Met de SmartWifi pods heb je op meerdere plekken in huis de beste wifi-verbinding. Streamen zonder haperingen op de zolder. De zeshoekige pods doe je draadloos in het stopcontact en werken alleen in combinatie met het Ziggo SmartWifi modem. Voor de installatie van de pods heb is de bijhorende SmartWifi app nodig. De extra wifi punten zorgen samen met het SmartWifi modem voor één krachtig netwerk.

Aantal SmartWifi PodsKopenHuren
1€ 59,-€ 1,25 p/m
2€ 99,-€ 2,50 p/m
3€ 158,-€ 3,75 p/m
4€ 198,-€ 5,- p/m
5€ 257,-€ 6,25 p/m

Kopen of huren

Ziggo SmartWifiDe SmartWifi pods kunnen door Ziggo klanten worden gekocht of gehuurd. Voor € 1,25 per maand heb je al een pod of € 59,- als je koopt. Goed om te weten dat de pods alleen werken in combinatie met het modem van Ziggo. Voor veel gebruikers zou het interessant zijn om te kiezen voor de optie huren. Mocht je kiezen voor een nieuwe provider dan stuur je pods weer terug naar Ziggo, een voordeel als je wilt overstappen.

Wanneer je huurt, mogen de Ziggo SmartWifi pods niet worden doorverkocht. Heb je deze pods gekocht van Ziggo en wil je het verkopen, omdat de pods niet meer nodig zijn, dan moet je het eerst loskoppelen. De pods worden namelijk na het activeren geregistreerd aan jouw account en modem. Wil je het doorverkopen, dan moet de pods eerst worden losgekoppeld door Ziggo.

Ziggo SmartWifi pods installeren

Voor de installatie van de pods heb je de SmartWifi app nodig. Download in de App store of Google Play. De app leidt met een aantal stappen door de installatie. Met de ‘Thuisscan’ functie check je de kwaliteit van wifi en waar je de pods het beste kunt plaatsen.

  1. Open de app en klik onderin op ‘Apparaten’.
  2. Klik rechtsboven op het plus-teken en kies voor ‘Voeg ‘SmartWifi pod toe’.
  3. Druk op start en geef het aantal pods aan die je wilt installeren.
  4. Scan de barcode op de achterkant van de pod met de camera van de smartphone of doe het handmatig.
  5. Steek de SmartWifi pod in het stopcontact en de app zoekt naar de SmartWifi pod om verbinding te maken.

SmartWifi app

Heb je thuis de witte Ziggo SmartWifi modem staan? Met de SmartWifi app haal je alles uit het netwerk. Voor het gebruik van de app heb je een Mijn Ziggo account nodig. Log in en beheer het netwerk vanuit de app. De app helpt je bij het installeren van de wifiboosters, internetmodem en mediabox. Zie welke apparaten verbonden zijn en krijg toegang tot de de Wifispots van Ziggo.

FAQ

1. Wat is Ziggo SmartWifi?

Met SmartWifi van Ziggo zoekt het modem naar de beste frequentie, snelste wifipunt en verdeelt de wifi onder de apparaten.

2. Hoe werken de SmartWifi pods van Ziggo?

De SmartWifi pods zorgen voor wifi-verbinding overal in je huis. Samen met het slimme modem van Ziggo zorg je voor een mesh-systeem. Het installeren van de pods doe je eenvoudig met de SmartWifi app.

3. Hoeveel kosten Ziggo SmartWifi pods?

Huren van één pod kost € 1,25 per maand, kopen kost € 59. Twee pods zijn te huur voor € 2,50 per maand en kopen kost € 99.

Lees ook KPN SuperWifi.