Ziggo Wifi verbeteren

Ziggo Wifi verbeteren

Het Ziggo modem heeft een ingebouwde Wifi functie waarmee je thuis draadloos kunt internetten. Er zijn meerdere factoren die de kwaliteit en bereik van Wifi beïnvloeden. Heb je het idee dat je Wifi signaal niet sterk genoeg is of slecht bereik? De onderstaande checklist kunnen helpen om het maximale uit Wifi te halen.

1. Internetsnelheid meten

Voor het verbeteren van de Wifi signaal is het niet altijd nodig om je apparatuur te vervangen. De eerste stap is om de internetsnelheid te meten. Dit kan je doen met de Ziggo Speedtest.

2. Is er een storing?

Als er problemen zijn met het netwerk, dan werkt de verbinding niet optimaal. Via de website kan je eenvoudig controleren of er storingen zijn bij Ziggo.

3. Modem opnieuw starten

Even de modem opnieuw starten kan helpen om de verbinding te verbeteren. Zet de modem uit- en aan of haal de stekker uit het stopcontact.

Ziggo Wifi verbeteren4. Plek van het modem

Bij veel huishoudens staat het modem achter een deur bijvoorbeeld in de meterkast. Dit is niet de ideale plek voor het modem. Voor de beste beleving van Wifi is het belangrijk om het modem op een plek te plaatsen zonder storende factoren als muren, deuren of zo hoog mogelijk. Hoe hoger het modem, des te beter voor het signaal.

5. Frequentie

Veel modems en routers gebruiken standaard de 2,4 GHz frequentie. En de kans is groot dat de apparaten in het huis ook met deze frequentie zijn verbonden. Als het druk is op de frequentie kan dit invloed hebben op de verbinding. De nieuwste modems ondersteunen daarnaast 5 GHz. Een voordeel van deze frequentie is de snelheid, maar het bereik is minder. Om deze te veranderen ga je naar de instellingen van het modem via http://192.168.1.1.

6. Kies voor mesh wifi

Een snelle manier om de Wifi-signaal te versterken is het plaatsen van wifi versterkers. Hiermee kan je met een paar stappen het bereik in en rondom de woning vergroten. Met een mesh netwerk verleng je het signaal met een aantal wifi-punten. De Ziggo SmartWifi boosters zijn daar een voorbeeld van. Deze pods staan onderling draadloos met elkaar in verbinding.

Meer over Ziggo wifi verbeteren vind je op: https://www.ziggo.nl/klantenservice/internet-wifi.

GratisTabletOnline