Ziggo storing

Ziggo storing

Met de Mediabox (voorheen Horizon) kun je internetten, bellen en kijken naar digitale televisie. Iedereen heeft het weleens meegemaakt, even geen internet of telefoonverbinding die niet werkt. In zo’n geval kan er een storing zijn bij Ziggo of er zijn werkzaamheden aan de gang. Is er geen storing, dan ligt het misschien aan het apparatuur of kabels.

Internet storing

Een storing met internet of Wifi is natuurlijk vervelend. Controleer de kleur van de lampjes op de modem. Een groen lampje bij de Smartwifi Connectbox betekent een uitstekende signaal. Als het een groene lampje knippert is het slim om alles over langs te lopen, zoals de aansluiting en kabel. Vaak kun je een internet storing zelf verhelpen door het modem aan- en uit te zetten. Als er verschillende apparaten in huis zijn, kan dit invloed hebben op de Wifi-verbinding.

Ziggo modem resetten

Heb je nog steeds geen internet? Reset de Mediabox / modem door het knop aan de achterkant aan / uit te doen en haal de stroomstekker uit het stopcontact. Maak opnieuw verbinding met het internet door de juiste netwerk te kiezen. Nog steeds geen internet of lukt het niet om een verbinding te maken? Neem contact op de klantenservice.

Storing bij Ziggo Go

Klanten kunnen met de Ziggo Go app online tv kijken op de smartphone en tablet. Helaas kan het voorkomen dat je niet kunt inloggen of streamen door een storing bij de Ziggo Go. Om gebruik te maken van de app moet je eerst inloggen. Lukt het niet? Controleer je inloggegevens, installeer opnieuw of doe een storingscheck. Op de community pagina van Ziggo zijn meerdere meldingen te lezen over Ziggo Go. Veel voorkomende problemen met de app zijn niet kunnen inloggen, haperende beelden of het zien van een foutmelding. Als tip raad men aan om het wachtwoord te wijzigen. Gebruik daarnaast altijd de nieuwste versie van Ziggo Go. Werkt Ziggo Go niet optimaal? Dit kan je zelf doen om het op te lossen.

Ziggo storingInloggen lukt niet bij Ziggo Go

Voor de Ziggo app gebruik je dezelfde inloggegevens als bij Mijn Ziggo. Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan. Lukt het nog niet, dan kan er een storing zijn bij de provider. Controleer of er nieuwe updates beschikbaar zijn voor de app.

Het beeld blijft haperen of kwaliteit is niet goed

Voor de beste beeld kwaliteit is het snel internet nodig. Indien mogelijk probeer Ziggo Go met Wifi-verbinding.

Televisie storing en foutcodes

Een televisie storing kan vaak verschillende oorzaken hebben. Als je geen tv kunt kijken of een foutmelding te zien krijgt wordt dit meestal veroorzaakt door verouderde kabels of wanddozen. Controleer of de coaxkabel niet is beschadigd. Gebruik kabels van goede kwaliteit zodat je minder last hebt van stralingen. Kies voor een coax kabel van minimaal 7 millimeter dik en niet langer dan 10 meter. Een slechte connectector kan het signaal verstoren. Controleer bij je mediabox of er geen (rode) lampjes branden.

Foutcode 1010

  • Het signaal wordt verstoord waardoor installatie niet voltooid kan worden.

Foutcode 2010

  • De foutcode 2020 geeft aan dat de kwaliteit van het signaal niet sterk is.

Foutcode 7010

  • Er wordt geen verbinding gemaakt met de App Store.

Foutcode 8182

  • Verbinding met On Demand is verbroken.

Ziggo foutcode CS2004

Bij de foutcode CS2004 is er meestal een probleem met het signaal van de coaxkabel. Je krijgt dan de melding te zien dat de zender niet beschikbaar is. De storing kan ook veroorzaakt worden door een verouderde wandcontactdoos of splitter. Probeer in zo’n geval het volgende:

  • Check of er een storing is via de postcodecheck. Ook kan er onderhoud zijn bij jou in de buurt.
  • Controleer de kabels van en naar de televisie. Vervang oude kabels en splitters indien nodig. Als de storing blijft staan, neem dan contact op.

Ziggo storingskaart

Wanneer een storing bekend is wordt dit vaak vermeld op de website van Ziggo. Bij een storing wordt dit weergegeven op een soort storingskaart. Hiervoor kun je een postcodecheck doen. Bekijk de storingen en werkzaamheden op de Ziggo storingskaart.

Telefoon storing

Hoor je geen overgangstoon? Veel voorkomende problemen met telefoon zijn niet kunnen bellen of gebeld worden. Om de werking van de telefoonverbinding te controleren is het belangrijk dat de modem goed werkt. Controleer de kabels en de aanwezigheid van internet. Herstart eventueel het modem en/of het telefoontoestel door de stekker uit het stopcontact te halen.

Storing melden bij Ziggo

Van alles geprobeerd, maar heb je last van traag internet, geen beeld of krijg je een foutmelding? Check of er geen storing is met de postcodecheck. Een storing melden bij Ziggo kan op verschillende manieren. Voor persoonlijk gesprek kan je contact opnemen met de Ziggo klantenservice. En via de Mijn Ziggo app kun je een chatbericht sturen naar het support team. Je kunt ze bereiken op het nummer:

  • 1200 (gratis vanaf een telefoonaansluiting van Ziggo)
  • 0900 – 1884 (normaal tarief)

Compensatie bij een storing

Ziggo doet continu onderhoud aan het netwerk zodat je optimaal gebruik kunt maken van de diensten als internet, televisie en bellen. Bij een storing aan het netwerk die langer duurt dan 12 uur hebben klanten recht op een compensatie. Dit is wettelijk vastgesteld. Een storing langer dan 12 tot 24 uur ontvang je 1/30 deel van de maandelijkse abonnementskosten.

FAQ

1. Wat moet ik doen bij een storing?

Neem bij een storing contact op met de klantenservice van Ziggo via 1200 of 0900 – 1884.

2. Is er storing bij Ziggo?

Gebruik de postcodecheck voor de actuele informatie over storingen.

3. Wat is de Ziggo storing kaart?

Op de Ziggo storingskaart staan de actuele storingen en werkzaamheden.