Delta Speedtest

Delta Speedtest

Tegenwoordig hebben we steeds meer apparaten en gadgets in huis die verbonden zijn met het internet. Om alles optimaal te gebruiken heb je stabiel internet nodig. Bij Delta heb je glasvezelverbinding. Met de speedtest van Delta check je de snelheid van je internetverbinding. De test laat zien wat de download- en uploadsnelheid. Een speedtest is een hulpmiddel om de internetsnelheid op jouw adres te testen.

Checklist Delta speedtest

Modem resetten

Delta Speedtest GlasvezelHeb je last van trage internet en laat de speedtest zien dat je lage snelheid hebt? Controleer de volgende onderstaande punten die je wellicht kunnen helpen. Eerste stap is om de stekker van het modem uit het stopcontact te halen. Wacht ongeveer dertig seconden en plaats de stekker er weer in. Controleer de lampjes op je modem.

Openstaande programma’s sluiten

Voor je begint met de speedtest is het slim om eerst alle programma’s te sluiten.

Router of switch

Een router of een switch kan de snelheid van je internet vertragen. Wil je een goede Delta speedtest doen, sluit de computer direct aan op het modem. Een goede netwerkkabel kan de snelheid verhogen. Check of de netwerkkabel de tekst CAT5 of CAT6 heeft. Deze kabels kunnen snelheden aan tot 1 Gbps. Voorkom knikjes en rol de kabel niet op, maar rol het uit.

Delta Speedtest

Delta Glasvezel speedtest

Voordeel van glasvezel is stabiel en snel internetverbinding. Doe de postcode check om te zien of glasvezel mogelijk is op jouw adres. Benieuwd naar je downloadsnelheid? Doe gratis de Delta Speedtest. Check de snelheid van je internet en glasvezel.

Veelgestelde vragen over Delta speedtest

1. Hoe doe je een goede Delta Speedtest?

Om een goede speedtest te doen sluit je eerst alle programma’s af op je computer. Eventuele downloads stopzetten. Apparaten die WiFi gebruiken uitschakelen.

2. Wat is een Speedtest?

Met een speedtest wordt de snelheid van je internetverbinding getest. Voor een goede test sluit je de internetkabel direct aan op het modem.

3. Waarom is mijn internet traag?

Een trage internetverbinding kan verschillende oorzaken hebben. Er kan een storing zijn bij de provider. Een oude computer of de netwerkkaart kan de snelheid vertragen.

Meer over de Delta Speedtest vind je op: https://www.delta.nl/internet/speedtest/.

GratisTabletOnline
Laatste berichten van GratisTabletOnline (alles zien)