Ziggo Speedtest

Ziggo Speedtest

Hoe snel is je Ziggo internet? Met de speedtest van Ziggo meet je de upload- en downloadsnelheid. Een speedtest is een methode om de snelheid van je internet te meten. Bekijk de mogelijkheden op jouw adres met de postcodecheck.

Checklist Ziggo speedtest

Modem resetten

Heb je last van trage internet en laat de speedtest zien dat je lage snelheid hebt? Controleer de volgende onderstaande punten die je wellicht kunnen helpen. Eerste stap is om de stekker van het modem uit het stopcontact te halen. Wacht ongeveer dertig seconden en plaats de stekker er weer in. Controleer de lampjes op je modem.

Openstaande programma’s sluiten

De internet van je modem wordt vaak met meerdere apparaten gedeeld. Zoals je laptop, telefoon of tablet. Sluit programma’s, de browser en stop met downloaden van bestanden of streamen. Een goede netwerkkabel kan de snelheid verhogen. Het wordt aangeraden om een netwerkkabel te gebruiken met de tekst CAT5 of CAT6. Deze kabels kunnen snelheden aan tot 1 Gbps. Voorkom knikjes en rol de kabel niet op, maar rol het uit.

Router of switch

Een router of een switch kan de snelheid van je internet vertragen. Wil je een goede Ziggo speedtest doen, sluit dan eerst de computer direct aan op het modem.

Ziggo Speedtest

Ziggo Wifi Speedtest

Iedereen wil natuurlijk snel wifi internet. Ben je nieuwsgierig naar de snelheid via wifi? Doe de wifi speedtest. Blijf tijdens de test in de buurt van de modem voor een betrouwbare uitkomst. Niet tevreden over de snelheid? Bekijk onze tips om de snelheid te verbeteren. Daarnaast kun je het bereik vergroten met SmartWifi pods.

Veelgestelde vragen over Ziggo Speedtest

1. Hoe doe je een goede Ziggo Speedtest?

Om een goede speedtest te doen sluit je eerst alle programma’s af op je computer. Eventuele downloads stopzetten. Apparaten die WiFi gebruiken uitschakelen.

2. Wat is een Speedtest?

Met een speedtest wordt de snelheid van je internetverbinding getest. Het advies is om de internetkabel direct aan op het modem te verbinden.

3. Waarom is mijn internet traag?

Een trage internetverbinding kan verschillende oorzaken hebben. Er kan een storing zijn bij de provider. Een oude computer of de netwerkkaart kan de snelheid vertragen.

Meer over Ziggo Speedtest vind je op: https://www.ziggo.nl/speedtest.

GratisTabletOnline