Videoland storing

Videoland storing

Het zal je maar gebeuren, ben je net een leuke film of serie aan het kijken, krijg je ineens te maken met een storing bij Videoland. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, maar helaas is het wel iets wat je kan overkomen. Videoland storingen komen eigenlijk niet zo heel vaak voor, maar wanneer dat wel het geval is, is het fijn om te weten wat de oorzaak is en wat je er aan kunt doen. Daarom informeren we je middels dit artikel over wat je kunt doen als er sprake is van een storing bij Videoland.

Wat kan je doen bij een storing?

Veel voorkomende storingen hebben te maken met de verbinding of apparaat bijvoorbeeld de smart-tv. Voordat je contact opneemt met de klantenservice, kun je een aantal punten zelf doen. Denk aan het opnieuw starten van de modem of installeren van de Videoland app. Maar een storing kan ook elders zijn, bijvoorbeeld bij de provider zoals Ziggo, T-Mobile of KPN. Op de storingskaart zie je de actuele storingen en werkzaamheden. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de klantenservice.

Foutcodes

Een foutcode tijdens het opstarten of bekijken van Videoland? Foutcodes worden over het algemeen veroorzaakt door de verbinding of het apparaat waarop je Videoland wilt kijken. Een aantal voorkomende foutcodes bij Videoland zijn 1002, 1006 en 1361. De foutcode 1006 geeft aan dat er geen of slechte verbinding is.

Controleer je internetverbinding

Zonder internet werkt Videoland niet. Als Videoland niet correct werkt, kun je een aantal punten zelf proberen. Controleer allereerst of je internetverbinding hebt. Open de browser en bezoek Videoland.nl. Ook verstandig om even de internet kabel te checken.

Geen beeld bij smart-tv

Soms kan het probleem liggen je smart-tv bijvoorbeeld van Samsung of LG. In zo’n geval blijft je beeld op wit of zwart. In een aantal gevallen kan je de storing zelf oplossen door de volgende stappen te volgen.

  1. Controleer of je op andere apparaten wel kunt kijken.
  2. Haal de stekker van het stopcontact en wacht een aantal seconden.
  3. Check voor mogelijk updates van de televisie.
    Maak een directe internetverbinding met je modem.
  4. Lukt het nog niet? Neem dan contact op met de klantenservice. Houdt tijdens het bellen de gegevens van je smart-tv (model en firmwareversie) bij de hand.

Storing bij de Videoland app

Een storing bij Videoland of in de app? Heb je last van een storing? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Een storing bij Videoland, je internetprovider of het apparaat. Videoland vind je op kanaal 151 bij Ziggo. Ervaar je problemen in de app, controleer of je de nieuwste versie hebt. Verwijder en installeer de app opnieuw.

FAQ

1. Wat is Videoland?

Netflix is een dienst waar je films, series en documentaires kun streamen. Via de computer, tablet, smartphone of smart-tv. Voor videoland betaal je maandelijks een bedrag.

2. Hoeveel kost een Videoland abonnement?

Je hebt bij Videoland keuze uit 3 verschillende abonnementen: Basis (€ 4,99), Plus (€ 7,99) en Premium (€ 9,99).

3. Op welke apparaten kan ik Videoland kijken?

Ja, dat kan. Op je iOS en Android telefoon. Ook op gameconsoles, tablets en smart-tv’s.