Ziggo Digitale Radio

Ziggo Digitale Radio

Met digitale radio van Ziggo heb je keuze uit verschillende radiozenders die je ook kent bij FM. Een voordeel van digitale radio is de hogere geluidskwaliteit, deze kun je vergelijken met een cd. Kies uit de lijst met nationale en regionale radiozenders. Luister naar je favoriete artiest of dj op bekende radiozenders als 3FM. De volledige zenderoverzicht vind je op Ziggo.nl.

Ziggo digitale radio ontvanger

Onder de naam De Digitale Radio van het merk Quantis QE317 verkocht Ziggo de ontvanger aan klanten voor € 50,-. Hoewel Ziggo gestopt is met de verkoop van de Quantis QE317 ontvanger is het product wel verkrijgbaar bij verschillende elektronicawinkels. Met de Digitale Radio luister je op de vertrouwde manier naar je favoriete radiozender. Meer over de Quantis QE317 ontvanger vind je op Ziggo.nl.

Wat zijn de voordelen van digitale radio?

Digitale radio heeft veel voordelen. Met de komst van digitale radio heb je keuze uit meer radiozenders. Geen last meer van ruis zoals bij FM zenders. Het geluidskwaliteit van DAB+ is ook beter en je hoeft geen frequenties te onthouden.

Ziggo analoog radio

Ziggo Digitale RadioMet de Ziggo FM-antenne kun je radio blijven luisteren via het analoge signaal. Zonder digitale ontvanger blijf je luisteren naar ruim dertig zenders. De geluidskwaliteit is afhankelijk van de ontvangst.

Ziggo stopt met analoge radio en gaat over tot digitaal

Als één van de laatste aanbieders van analoge radio is Ziggo in februari 2021 begonnen met de omschakeling naar digitale radio. Het afbouwen naar digitale radio gebeurt per regio. Voordeel hiervan is dat er ruimte beschikbaar komt op het netwerk.

Wat zijn de alternatieven?

Er zijn verschillende opties hoe je alsnog radio kunt blijven luisteren:

  • Met de tv of mediabox
  • Een FM-antenne
  • Digitale radio ontvanger

Meer over Ziggo Digitale Radio vind je op: https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/alles-over-radio.

GratisTabletOnline