KPN Wifi verbeteren

KPN Wifi verbeteren

Altijd en overal de beste wifi-verbinding, zonder haperingen of trage verbinding. Er zijn allerlei factoren die invloed hebben op het wifi netwerk in je huis of op kantoor. Om je te helpen biedt KPN oplossingen voor klanten bij het verbeteren van wifi. Ook benieuwd welke verbeteringen jij kunt doen aan je wifi? Lees de uitleg en tips hieronder voor een optimaal wifi-verbinding.

Hoe kan je KPN wifi signaal verbeteren?

KPN Wifi verbeteren

1. Internetsnelheid controleren

Eerst is het handig om de internetsnelheid te controleren. Dit kun je doen met de KPN Speedtest.

2. Modem of router resetten

Geen internet of wifi signaal? Het modem even resetten helpt vaak om het signaal te verbeteren. Dit doe je door het modem aan- en uit te doen aan de achterkant. Ook kan het door de stekker uit het stopcontact te halen voor enkele seconden.

3. Modem op de juiste plek

Eén van de oorzaken voor een slecht wifi verbinding komt door de plek van het modem. Bij veel mensen staat het modem in de meterkast bij de voordeur waar de aansluiting binnenkomt. Een ideale plek voor het modem is bijvoorbeeld buiten de meterkast en zo hoog mogelijk als de mogelijkheid er is. Waar het niet last heeft van muren en deuren. Het verplaatsen van het modem naar een andere plek kan een verschil maken.

4. KPN Wifi Manager

De KPN Wifi Manager controleert het draadloos netwerk. Om de verbinding te optimaliseren stelt de app een aantal vragen en doet waar nodig verbeteringen.

5. Frequentie van 2,4 GHz naar 5 GHz

Tegenwoordig zijn de meeste modems voorzien van twee frequenties: 2 GHz en 5 GHz. Vrijwel de meeste draadloze apparaten zoals je smartphone, tablet, laptop of andere slimme apparaten gebruiken de 2,4 GHz frequentie. Bij de 5 GHz frequentie is het signaal sterker dan bij 2,4 GHz. Enige nadeel is het bereik, deze is minder. Het kan daarom zijn dat op het zolder weinig of nauwelijks bereik is. Ga naar http://192.168.2.254 en pas de wifi instellingen aan.

6. Mesh netwerk: extra wifi punten

Een oplossing voor het verbeteren van wifi is het toevoegen van mesh wifi versterkers. Deze wifi punten staan met elkaar in verbinding en het modem. Zo zorg je voor sterke wifi signaal op plekken waar het bereik minder is. Met KPN SuperWifi creëer je zonder kabels de beste dekking in en rondom het huis.

7. Storing en onderhoud

Bij een zwak wifi signaal kan de oorzaak ook aan KPN liggen. Stel je voor dat er een storing of werkzaamheden zijn aan het netwerk. De monteurs zijn dan bezig om verbetering aan het netwerk te brengen. Bij onderhoud bij jou in de buurt ontvang je van de provider altijd vooraf een bericht.

Met de bovenstaande tips fix je zelf eventuele problemen met het internet. Kom je er even niet uit? Neem contact op met de klantenservice van KPN.

KPN Box 12

Klanten die overstappen naar KPN ontvangen standaard de nieuwe KPN Box 12 bij hun internetabonnement. De nieuwste modem van KPN is nog sneller en maakt gebruik van de nieuwste Wifi 6 technologie.

Meer over KPN wifi verbeteren vind je op: https://www.kpn.com/service/internet/wifi/wifi-verbeteren.

GratisTabletOnline