WhatsApp vinkjes

WhatsApp vinkjes

WhatsApp maakt gebruik van vinkjes om de status aan te geven van een bericht. De vinkjes op WhatsApp worden ook wel leesbewijzen genoemd. Deze vinkjes kun je aan- en uitzetten via de instellingen. Wil je meer weten over de WhatsApp vinkjes en hoe je deze kan uitschakelen? Alles over de betekenis van de vinkjes lees je hieronder.

Wat betekent..

1 vinkje

Een vinkje op WhatsApp geeft aan dat het bericht met succes is verstuurd.

2 vinkjes

Het bericht is bij de ontvanger terecht gekomen, maar nog niet geopend. Als je bij het versturen van een bericht alleen een vinkje ziet staan kan dit verschillende oorzaken hebben. Mogelijk is de telefoon van de contactpersoon uitgeschakeld, heeft het geen internetverbinding of ben je geblokkeerd. Bij een groepschat verschijnen twee vinkjes als het bericht door iedereen is ontvangen.

Blauwe vinkjes uitzetten

De blauwe vinkjes van WhatsApp verschijnen als het bericht is gelezen. Wil je liever niet laten zien dat je het bericht hebt gelezen? Dan kun je de blauwe vinkjes uitzetten. Ga naar Instellingen > Account > Privacy > en schakel Leesbewijzen uit. Zie je tijdens het chatten geen blauwe vinkjes? Dan heeft één van jullie deze functie uitgeschakeld. Als je leesbewijzen uitzet, kun je ook geen leesbewijzen van anderen zien.

Blauwe vinkjes uitzetten

Zie je in plaats van een vinkje een klokje? Dan is in zo’n geval het bericht verzonden, maar nog niet ontvangen door de server. Oorzaak kan zijn dat je op dat moment geen of slecht internetverbinding hebt.

FAQ

1. Wat betekent 1 vinkje?

Het bericht is verstuurd, maar nog niet ontvangen op de telefoon.

2. Wat betekent 2 vinkjes?

Het WhatsApp bericht is verstuurd en ontvangen op de telefoon. Maar nog niet gelezen of geopend.

GratisTabletOnline