WhatsApp storing

WhatsApp storing

WhatsApp gebruikt de internetverbinding voor het versturen en ontvangen van berichten. Helaas komt het voor dat WhatsApp plotseling niet meer werkt. Een oorzaak kan bijvoorbeeld zijn dat er een storing is bij de servers. Gebruikers kunnen via WhatsApp geen berichten ontvangen of versturen. Berichten die je verstuurt worden dan op een latere moment verzonden. Wil je meer weten over de WhatsApp storingen? Hieronder leggen we het één en ander uit over de storingen en wat je zelf kan doen.

Waar zie je melding van een storing?

Wanneer er problemen zijn met WhatsApp zal je niet direct een melding krijgen. Je merkt vaak dat je berichten niet aankomen of geen verbinding kan maken. Wil je toch even controleren of er meer mensen zijn die hiervan last hebben probeer het volgende. Vraag je vrienden via een andere app of zij ook problemen hebben met WhatsApp. Op Twitter en andere websites met een storingenkaart maken mensen vaak een melding dat er iets aan de hand is.

Hoelang duurt een storing bij WhatsApp?

Afhankelijk van het probleem is een storing bij WhatsApp snel verholpen. Meestal wordt het binnen een paar uur als opgelost. Ook platformen als Facebook, Messenger en Instagram kunnen te maken hebben met een storing. Deze zijn net als WhatsApp eigendom van Facebook.

Chatbericht versturen of ontvangen lukt niet

Als het versturen en ontvangen van berichten niet lukt met WhatsApp, kan het verschillende oorzaken hebben. Wellicht zie je dan één vinkje bij je bericht, wat betekent dat je bericht niet is bezorgd bij de ontvanger. De reden hiervoor kan zijn een storing is bij WhatsApp, telecomprovider of je Wifi-verbinding werkt niet optimaal. Heb je wel internet, maar lukt het sturen van berichten alsnog niet?

  • Verwijder WhatsApp en download opnieuw in de Play Store of App Store.
  • Zet je telefoon uit en aan.

Contacten worden niet weergegeven

Om de contacten te zien in WhatsApp moet je de app toegang geven tot je contactenlijst via de instellingen van je iPhone of Android telefoon. WhatsApp zal automatisch contacten herkennen die ook WhatsApp hebben geïnstalleerd. Als je geen contacten ziet, maakt het nummer niet gebruik van WhatsApp.

Nummer wijzigen lukt niet

Door een storing bij WhatsApp kan het zijn dat je tijdelijk geen nummer kunt verifiëren. Bij het wijzigen van je telefoonnummer worden je gegevens van je account, profielfoto, chatberichten en groepschat overgenomen door het nieuwe nummer. Het oude nummer dat is gekoppeld bij WhatsApp wordt dan verwijderd.

Compatibiliteit

Om WhatsApp te installeren op de iPhone heb je minimaal iOS 10 of nieuwer nodig. En op de Android telefoon 4.1.

Checklist bij een WhatsApp storing

  1. Controleer je internetverbinding.
  2. Is er een nieuwe update? Check het bij App Store of Google Play.
GratisTabletOnline