WhatsApp iPad

WhatsApp iPad

WhatsApp is onder smartphone gebruikers één van de meeste gebruikte chatapps. Vanaf nu is het ook mogelijk om WhatsApp te gebruiken op je iPad of tablet. WhatsApp op je tablet doe je met de webversie: WhatsApp Web. Ook benieuwd hoe je vanaf je tablet berichten kunt sturen met WhatsApp? Je leest hieronder hoe het koppelen van je tablet met WhatsApp werkt.

Hoe werkt WhatsApp op de tablet?

Om te beginnen ga je eerst naar de web cliënt van WhatsApp: https://web.whatsapp.com op de tablet. Vraag vervolgens om de desktopversie van de pagina. Klik bovenin bij de adresbalk op Vraag om desktopsite. Na het laden zie je een QR-code die je moet scannen. Open WhatsApp op de telefoon, ga naar de instellingen en kies voor WhatsApp Web/Desktop. Scan de code door te klikken op Koppel een apparaat. Je bent nu ingelogd bij WhatsApp op de tablet.

  1. Ga naar web.whatsapp.com op de tablet. Kies voor de desktopversie van de pagina.
  2. Open WhatsApp op je telefoon, ga naar instellingen en scan de QR-code op het scherm van je tablet.

WhatsApp iPad

Wat heb je nodig?

Voor het gebruik van WhatsApp op je tablet heb je alleen een internetverbinding nodig. Je kunt WhatsApp Web zonder simkaart gebruiken. Wel heb je dan een internetverbinding nodig via Wifi. Wil je ook buiten het huis berichten lezen en versturen? Zorg dan voor een tablet met simkaart ondersteuning. Een simkaart met internetbundel is ideaal om te WhatsAppen terwijl je onderweg bent.

WhatsApp Web

De makkelijkste manier om WhatsApp te gebruiken op de tablet is via WhatsApp Web. Hiermee kun je zoals je gewend bent berichten sturen naar je WhatsApp contacten op de tablet en computer. De verbinding op je smartphone moet wel verbonden blijven met het internet. Als er geen internetverbinding is, wordt de connectie met WhatsApp Web op de tablet verbroken.

WhatsApp Dekstop

Meld je af van WhatsApp Web

Stel dat je thuis de tablet deelt met anderen, dan wil je natuurlijk niet dat iedereen je berichten gaat lezen. Veel mensen vergeten weleens om zich af te melden van WhatsApp Web.

WhatsApp vinkjes op tablet

We kennen allemaal de vinkjes op WhatsApp bij het versturen van een chatbericht of foto. Elk vinkje heeft een andere betekenis. Er zijn drie soorten: één, twee en blauwe vinkjes.

Eén vinkje

  • Bij één vinkje is het bericht verzonden, maar nog niet verschenen op de telefoon van de contactpersoon.

Twee vinkjes

  • Het bericht is verzonden en ontvangen op de telefoon, maar nog niet gelezen.

Blauwe vinkjes

  • De blauwe vinkjes verschijnen wanneer een bericht is gelezen of foto is geopend.

WhatsApp is ook te gebruiken op de desktop pc.

GratisTabletOnline