WhatsApp op pc

WhatsApp op pc

WhatsApp kennen we allemaal als de app op onze smartphone. Wist je dat je WhatsApp ook kunt gebruiken op de dekstop pc en tablet? WhatsApp biedt twee mogelijkheden om te chatten op de pc namelijk met WhatsApp Web of WhatsApp Desktop. Koppel je telefoon met de computer en begin vandaag nog met het sturen van chatberichten.

WhatsApp Desktop

WhatsApp Desktop is de applicatie voor op je pc. Wel belangrijk is dat de telefoon verbonden blijft met het internet. WhatsApp Deskstop werkt op computers met Windows 8 of hoger. Voor Mac heb je minimaal OS X 10.10 nodig. Maak je gebruik van Windows 7, dan kun je alleen WhatsApp Web gebruiken.

WhatsApp downloaden voor Windows en Mac

WhatsApp voor je desktop kun je alleen downloaden voor Windows 8 en hoger. Volg de stappen om het programma te installeren. Scan de QR-code op het scherm van de computer met je telefoon. WhatsApp maakt nu verbinding en je krijgt toegang tot de chatberichten.

  1. Download WhatsApp Deskstop voor pc via https://www.whatsapp.com/download/.
  2. Open WhatsApp op je pc. Er komt een QR-code in beeld.
  3. Ga naar Instellingen > WhatsApp Web/Desktop bij WhatsApp op de telefoon.
  4. Klik op Koppen een apparaat en scan met de telefoon de code.

Videobellen met WhatsApp Desktop

Bellen met een groter scherm maakt het makkelijker om met vrienden, familie en collega’s te communiceren. WhatsApp heeft toegang nodig tot je camera en microfoon op de pc. Videobellen wordt alleen ondersteund op Windows 10 64-bits (of nieuwer). Gebruikers van Apple computers moeten minimaal macOS 10.13 hebben.

WhatsApp Web

WhatsApp Web is de webversie van WhatsApp. In tegenstelling tot WhatsApp Desktop hoef je niks te installeren bij het gebruik van WhatsApp Web. Zonder iets te installeren kun je met WhatsApp Web chatten via de browser op de computer. Net zoals de app op je telefoon, heb je met WhatsApp dezelfde mogelijkheden zoals foto’s en video’s sturen.

Hoe werkt WhatsApp Web?

  1. Open de browser op de computer en ga naar web.whatsapp.com.
  2. Scan de QR-code met WhatsApp via het menu Instellingen > WhatsApp Web/Desktop.

WhatsApp PC

Videobellen met WhatsApp Web

Audio gesprekken en videobellen zijn versleuteld middels de end-to-end encryptie. Videobellen met WhatsApp Web is helaas nog niet mogelijk.

Notificaties ontvangen

Ontvang meldingen als er een nieuw bericht is. Kies linksboven voor Bureaubladmeldingen inschakelen.

WhatsApp bureaubladmeldingen inschakelen

GratisTabletOnline