Home » WhatsApp storing

WhatsApp storing

WhatsApp gebruikt de internetverbinding voor het versturen en ontvangen van berichten. Helaas komt het voor dat WhatsApp plotseling niet meer werkt. Vaak is de oorzaak van een storing onbekend. Een oorzaak kan bijvoorbeeld zijn dat er een storing is bij de servers. Gebruikers kunnen via WhatsApp geen berichten ontvangen of versturen. Berichten die je verstuurt worden dan op een latere moment verzonden. Wil je meer weten over de WhatsApp storingen? Hieronder leggen we het één en ander uit over de storingen en wat je zelf kan doen.

Waar zie je melding van een storing?

Wanneer er problemen zijn met WhatsApp zul je niet direct een melding krijgen. Je merkt vaak dat je berichten niet aankomen of geen verbinding kan maken. Wil je toch even controleren of er meer mensen zijn die hiervan last hebben probeer het volgende. Vraag je vrienden via een andere app of zij ook problemen hebben met WhatsApp. Op Twitter en andere websites met een storingenkaart maken mensen vaak een melding dat er iets aan de hand is.

Hoelang duurt een storing bij WhatsApp?

Afhankelijk van het probleem is een storing bij WhatsApp snel verholpen. Meestal wordt het binnen een paar uur als opgelost. Ook platformen als Facebook, Messenger en Instagram kunnen te maken hebben met een storing. Deze zijn net als WhatsApp eigendom van Facebook.

Chatbericht versturen of ontvangen lukt niet

Als het versturen en ontvangen van berichten niet lukt met WhatsApp, dan ligt het probleem meestal aan de internetverbinding. De oorzaak kan zijn een een storing bij je WhatsApp, telecomprovider of thuis aan je Wifi-verbinding. Heb je wel internet, maar lukt het sturen van berichten alsnog niet?

  • Verwijder WhatsApp en download opnieuw in Play Store of App Store.
  • Zet je telefoon uit en aan.

Contacten worden niet weergegeven

Om de contacten te zien in WhatsApp moet je de app toegang geven tot je contactenlijst via de instellingen van je iPhone of Android telefoon. WhatsApp zal automatisch contacten herkennen die ook WhatsApp hebben geinstalleerd. Als je geen contacten ziet, maakt het nummer niet gebruik van WhatsApp.

Nummer wijzigen lukt niet

Door een storing bij WhatsApp kan het zijn dat je tijdelijk geen nummer kunt verifiëren. Bij het wijzigen van je telefoonnummer worden je gegevens van je account, profielfoto, chatberichten en groepschat overgenomen door het nieuwe nummer. Het oude nummer dat is gekoppeld bij WhatsApp wordt dan verwijderd.

Compatibiliteit

Om WhatsApp te installeren op de iPhone heb je minimaal iOS 10 of nieuwer nodig. En op de Android telefoon 4.1.

Checklist bij een WhatsApp storing

  • Controleer je internetverbinding.
  • Is er een nieuwe update? Check het bij App Store of Google Play.

4 oktober 2021

Op maandag 4 oktober 2021 was wereldwijd WhatsApp, Facebook en Instagram onbereikbaar door een storing. Gebruikers konden geen berichten meer sturen of ontvangen. De storing zou te maken hebben met de wijziging in de instellingen van de routers. De storing was rond middennacht weer opgelost.