Spotify Web

Spotify Web

Spotify is het populairste muziek app van dit moment. Gratis muziek streamen op je computer en smartphone. Met de app krijg je toegang tot de bibliotheek met verschillende muziekgenres. Werkt de app niet, dan kun je de webversie van Spotify gebruiken via de internetbrowser. Spotify Web maakt het mogelijk om zonder installatie te luisteren naar je favoriete muziek en podcasts. Zo werkt de webplayer van Spotify.

Spotify Webplayer

De Spotify Web heeft nagenoeg dezelfde functies als de desktop applicatie. Login met je Spotify account en je kunt direct beginnen met streamen. Als je de app standaard op je smartphone hebt staan, zul je natuurlijk de webplayer weinig gebruiken. De web player wordt ondersteund voor Chrome, Firefox, Edge, Opera en Safari.

Hoe werkt Spotify Web?

  1. Ga naar https://open.spotify.com.
  2. Klik rechtsboven in op Inloggen.
  3. Nog geen account? Meld je gratis aan of login met je Facebook account.

Zodra je op de pagina van de webbplayer komt heb je een overzicht van de nieuwste releases, trending muziek en populaire artiesten. Net als in de Spotify app kun je eenvoudig een playlist samenstellen. Zoek vervolgens naar je favoriete muziek en voeg deze toe.

Tip

Gebruik de Spotify webplayer als je zo min mogelijk apps wilt installeren op je smartphone. Voordeel van de webplayer is dat je niks hoeft te installeren. Zo houd je het overzicht en hoef je niet te zoeken tussen alle apps. De app van Spotify is ongeveer 150 MB groot en dat scheelt weer aan opslagruimte op je smartphone.

FAQ

1. Wat is Spotify Web?

Wil je Spotify gebruiken zonder de app te installeren? Dat kan met Spotify Web. Luister met de webplayer via de browser naar je favoriete muziek en podcast.

2. Hoe werkt Spotify Web?

Ga naar de website van Spotify en login. Net als bij de app kun je een eigen playlist maken.

GratisTabletOnline