Tikkie

Tikkie

Misschien heb je wel eens van een Tikkie gehoord. Tikkie is namelijk een gratis applicatie en daarmee kun jij betaalverzoeken sturen naar bijv. vrienden, onbekenden of naar familie. Dit is ideaal als je ergens uiteten bent geweest en de kosten wil delen of als je een cadeau hebt gekocht voor een collega en de anderen moeten nog betalen. Tikkie is een betaalapp van de ABN AMRO. Iedereen met een Nederlandse rekeningnummer kan er gebruik van maken.

Tikkie betaalverzoek sturen

Stuur een betaalverzoek naar je vrienden met Tikkie. Open de app, kies het bedrag, contactpersonen en deel het via WhatsApp of sms. Volg de stappen hieronder. Let op want je mag een Tikkie niet hoger laten zijn dan € 750. Een Tikkie betaalverzoek is in totaal twee weken geldig.

Hoe verstuur je een Tikkie?

Het grote voordeel van het sturen van een Tikkie is dat jij geen klant hoeft te zijn om de app te mogen gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een Nederlandse betaalrekening en een smartphone. Als de ontvanger geen Tikkie heeft is dat niet erg, want ze kunnen toch betalen als ze de link openen. We leggen stapsgewijs uit hoe het in zijn werk gaat.

  1. Download de Tikkie app in de Google Play Store of App Store. Bij het eerste keer openen van de app wordt je gevraagd om jezelf te verifiëren. Vul je naam, telefoonnummer, rekeningnummer in en kies voor opslaan.
  2. Klik op het beginscherm op de +-button. Je selecteert hoeveel mensen je een Tikkie wil versturen. Je kunt dan ook snel zien of je alles terug hebt gekregen.
  3. Kies het bedrag die de personen moeten betalen. Je geeft dan aan waar je het geld voor vraagt, bijv. een etentje of een cadeau.
  4. Vervolgens kies je de manier hoe dat je een Tikkie wil versturen. De meeste mensen doen dat via WhatsApp, maar het kan ook via een sms, Messenger en e-mail.
  5. Zodra een betaalverzoek is betaald, krijg je een pushbericht. Zo weet je direct wie er heeft betaald.

Voordelen van Tikkie betaalverzoek

Een Tikkie versturen is ideaal als je samen wat gaat doen en één persoon heeft alles betaald. Zo kun je snel de kosten delen en alsnog snel over het geld beschikken. Het is ook handig als je een cadeau hebt gekocht voor een collega of iemand uit je vriendengroep en je wil de kosten delen met anderen. Geen rekeningnummer meer delen. Maar eenvoudig een betaallink sturen en betalen met iDEAL. Anderen hebben de Tikkie app niet nodig. In de app zie je in het overzicht welke personen er allemaal hebben betaald.

Storing

Een storing is natuurlijk vervelend op het moment dat je een betaalverzoek wilt versturen of betalen. Even inloggen of betalen is dan meestal niet mogelijk. In sommige gevallen ligt het probleem niet bij Tikkie, maar kan er een storing zijn bij de bank of iDEAL. Probeer het dan op een later moment nog een keer.

FAQ

1. Wat is Tikkie?

Met Tikkie kun je betaalverzoeken sturen via een sms en WhatsApp. Betalen kan via iDEAL.

2. Hoe werkt Tikkie?

Download de app gratis via de App Store of Google Play. Vul een bedrag, onderwerp in en verstuur de betaallink.

GratisTabletOnline