Tablet met simkaart

Tablet met simkaart

Een sim only abonnement voor je telefoon is vanzelfsprekend. De smartphone is net als de tablet niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van de iPad voor prive en zakelijk. Een tablet met simkaart zal dan ook voornamelijk interessant zijn voor de zakelijke gebruiker. Steeds meer bedrijven zien het voordeel van een tablet met simkaart voor hun medewerkers. Door zijn formaat zijn tablets niet zwaar en handig om naar klanten mee te nemen. Bijvoorbeeld bij het tonen van producten of video’s. Dit kan alleen als de iPad of tablet een 4G ondersteuning heeft. Hierbij kun je denken aan een prepaid simkaart met internet of een sim only abonnement. Bij een prepaid simkaart betaal je vooraf een bedrag voor de databundel. Bij het gebruik van internet wordt het aantal MB afgeschreven van je prepaid simkaart. Met een sim only simkaart betaal je een vast bedrag per maand voor de bundel. Verbruik je meer dan je bundel, dan wordt bij sommige providers de snelheid van internet verlaagd.

Wat heb je nodig voor een tablet met simkaart?

Er zijn twee verschillende soorten tablets: met en zonder 4G/5G ondersteuning. Een tablet zonder 4G-ondersteuning heeft geen mogelijkheid voor een simkaart. Internetten is dan alleen mogelijk met een WiFi-verbinding. Wil je net als je telefoon met je iPad of tablet buiten kunnen internetten? Kies dan voor een tablet met simkaart optie. Bij de iPad wordt dit ook wel Cellular genoemd. Op deze manier kan je dan verbinding maken met het mobiel netwerk van de provider.

Wat is het verschil tussen tablet met Wifi en simkaart?

De meeste tablets werken via Wifi, bijvoorbeeld van je eigen thuis netwerk of op kantoor. Een extra simkaart is een optie voor wie niet afhankelijk wilt zijn van openbare Wifi plekken. Met een simkaart voor je tablet maak je gebruik van 4G of 5G mobiel netwerk. Zo heb je altijd en overal toegang tot het internet net als met je telefoon.

De voordelen van een simkaart met internet:

  • Overal toegang tot het internet in Nederland.
  • Snelle 4G netwerkverbinding.

Welke tablets hebben een optie voor simkaart?

Gebruik maken van mobiel internet op je tablet? De onderstaande tablets hebben de optie voor simkaartingang met 4G en 5G connectiviteit:

  • iPad Pro 12,9 inch (vijfde generatie)
  • iPad Air (vijfde generatie)
  • iPad Mini (zesde generatie)
  • Samsung Galaxy Tab
  • Lenovo Tab

Tablet met 4G / 5G kopen

De iPad Cellular of een andere tablet met een simkaart optie is vaak iets duurder dan hetzelfde model zonder. Er zijn verschillende merken als Samsung, Apple en Lenovo die voldoen aan je wensen. De afweging voor een tablet met of zonder simkaart kan in sommige situaties lastig zijn. Wanneer je weinig gebruik maakt van mobiel netwerk is het overbodig om te kiezen voor een tablet met simkaart. In dat geval kun je ook je telefoon gebruiken als persoonlijk hotspot. Het scheelt ook weer extra kosten die je anders moet betalen voor een internetbundel.

Welke simkaart heb ik nodig?

Een simkaart is te verkrijgen in drie verschillende formaten: simkaart, Micro en Nano. Bij de nieuwste iPad’s (Pro, Air en Mini) en Samsung Galaxy Tablets gebruik je een nanosimkaart. Tegenwoordig krijg je bij elk abonnement van je provider een 3-in-1 simkaart. Deze kun je eenvoudig op formaat maken voor je apparaat.

Sim Only voor iPad en tablet

Je hebt al een iPad of een andere tablet, maar nog geen internetbundel. Sim only met alleen data kan je gebruiken om mee te internetten voor een vast bedrag per maand. Er zijn telecomproviders die speciaal data abonnementen aanbieden voor je tablet. Dit werkt net als bij het afsluiten van een abonnement voor je smartphone. Je krijgt een simkaart die je in de juiste vorm kunt uitdrukken en in de tablet kunt doen. Mensen die regelmatig onderweg of werkzaam zijn op verschillende locaties kan een sim only met alleen data ideaal werken. Bijvoorbeeld in de bus, auto of plekken waar geen WiFi mogelijkheden zijn. Op zo’n moment is een extra simkaart in je tablet de oplossing om je werk uit te voeren. Kies bij T-Mobile voor een iPad of een Samsung tablet met abonnement. Heb je al een tablet? Kijk dan voor een simkaart met internet voor op je tablet.

FAQ

1. Hoe plaats ik een simkaart in mijn tablet of iPad?

Om de simkaarthouder te openen heb je een paperclip of simkaartverwijdertool nodig. Druk deze in de opening en plaats de simkaart in de houder.

2. Welke simkaart heb ik nodig?

In de oude iPad modellen heb je een micro simkaart nodig. Bij de nieuwe iPad Cellular modellen maak je gebruik van een nano simkaart.

3. Wat is een 4G tablet?

Tablets en iPads met een 4G functie hebben de mogelijkheid om een simkaart te gebruiken. Je hebt dan altijd internet, ook als je geen toegang hebt tot een WiFi verbinding.