Tablet met simkaart

Tablet met simkaart

Een sim only abonnement voor je telefoon is vanzelfsprekend. De smartphone is net als de tablet niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van de iPad voor prive en zakelijk. Een tablet met simkaart zal dan ook voornamelijk interessant zijn voor de zakelijke gebruiker. Steeds meer bedrijven zien het voordeel van een tablet met simkaart voor hun medewerkers. Door zijn formaat zijn tablets niet zwaar en handig om naar klanten mee te nemen. Bijvoorbeeld bij het tonen van producten of video’s. Dit kan alleen als de iPad of tablet een 4G ondersteuning heeft. Hierbij kun je denken aan een prepaid simkaart met internet of een sim only abonnement. Bij een prepaid simkaart betaal je vooraf een bedrag voor de databundel. Bij het gebruik van internet wordt het aantal MB afgeschreven van je prepaid simkaart. Met een sim only simkaart betaal je een vast bedrag per maand voor de bundel. Verbruik je meer dan je bundel, dan wordt bij sommige providers de snelheid van internet verlaagd.

iPad met simkaart

De nieuwste iPads bieden ondersteuning voor een nano simkaart en e-sim. Met mobiel internet voor je iPad blijf je altijd verbonden, ook zonder wifi-verbinding. Toegang tot je e-mail, berichten en bestanden via 4G of 5G.

E-sim

Onderstaande modellen bieden daarnaast ook ondersteuning voor e-sim:

  • 11‑inch iPad Pro (1e generatie of nieuwer)
  • 12,9‑inch iPad Pro (3e generatie of nieuwer)
  • iPad Air (3e generatie of nieuwer)
  • iPad (7e generatie of nieuwer)
  • iPad mini (5e en 6e generatie)

Samsung tablet met simkaart

Sommige tablets van Samsung Galaxy zijn voorzien van 4G / 5G connectiviteit. Hiermee maak je verbinding via het mobiele netwerk, ideaal op plekken waar je geen wifi hebt. Met een 5G tablet maak je ook verbinding met 4G of 4G+.

  • Samsung Galaxy Tab S8
  • Samsung Galaxy Tab S7
  • Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Wat heb je nodig voor een tablet met simkaart?

Er zijn twee verschillende soorten tablets: met en zonder 4G/5G ondersteuning. Een tablet zonder 4G-ondersteuning heeft geen mogelijkheid voor een simkaart. Internetten is dan alleen mogelijk met een WiFi-verbinding. Wil je net als je telefoon met je iPad of tablet buiten kunnen internetten? Kies dan voor een tablet met simkaart optie. Bij de iPad wordt dit ook wel Cellular genoemd. Op deze manier kan je dan verbinding maken met het mobiel netwerk van de provider.

De voordelen van tablets met simkaart

Tablets met 4G / 5G hebben een simkaartsleuf waardoor gebruikers verbinding kunnen maken met mobiele netwerken en genieten van internet zonder wifi.

Connectiviteit

De belangrijkste voordelen van tablets met een simkaartfunctie is dat je overal toegang hebt tot internet. Overal waar je bent kun je gebruik maken van mobiel internet. Dit is vooral handig voor mensen die onderweg zijn.

Mobiele hotspot

Met een simkaart kun je van je tablet een mobiele hotspot maken voor andere apparaten. Vooral handig als je internet wilt delen met gebruikers of apparaten die alleen wifi-connectiviteit hebben.

Sim Only voor iPad en tablet

Je hebt al een iPad of een andere tablet, maar nog geen internetbundel. Sim only met alleen data kan je gebruiken om mee te internetten voor een vast bedrag per maand. Er zijn telecomproviders die speciaal data abonnementen aanbieden voor je tablet. Dit werkt net als bij het afsluiten van een abonnement voor je smartphone. Je krijgt een simkaart die je in de juiste vorm kunt uitdrukken en in de tablet kunt doen. Mensen die regelmatig onderweg of werkzaam zijn op verschillende locaties kan een sim only met alleen data ideaal werken. Bijvoorbeeld in de bus, auto of plekken waar geen WiFi mogelijkheden zijn. Op zo’n moment is een extra simkaart in je tablet de oplossing om je werk uit te voeren. Kies bij T-Mobile voor een iPad of een Samsung tablet met abonnement. Heb je al een tablet? Kijk dan voor een simkaart met internet voor op je tablet.

FAQ

1. Hoe plaats ik een simkaart in mijn tablet of iPad?

Om de simkaarthouder te openen heb je een paperclip of simkaartverwijdertool nodig. Druk deze in de opening en plaats de simkaart in de houder.

2. Welke simkaart heb je nodig?

Nieuwe tablets van Samsung en Apple gebruiken een nano simkaart. De oude tablet modellen een micro of mini sim.

3. Wat is een 4G tablet?

Tablets en iPads met een 4G functie hebben de mogelijkheid om een simkaart te gebruiken. Je hebt dan altijd internet, ook als je geen toegang hebt tot een WiFi verbinding.

GratisTabletOnline