Solcon Speedtest

Solcon Speedtest

Tegenwoordig hebben we steeds meer apparaten en gadgets in huis die verbonden zijn met het internet. Om alles optimaal te gebruiken heb je stabiel internet nodig. Bij Solcon heb je glasvezelverbinding. Met de speedtest van Solcon check je de snelheid van je internetverbinding. De test laat zien wat de download- en uploadsnelheid. Een speedtest is een hulpmiddel om de internetsnelheid op jouw adres te testen.

Checklist

Modem resetten

Heb je last van trage internet en laat de speedtest zien dat je lage snelheid hebt? Controleer de volgende onderstaande punten die je wellicht kunnen helpen. Eerste stap is om de stekker van het modem uit het stopcontact te halen. Wacht ongeveer dertig seconden en plaats de stekker er weer in. Controleer de lampjes op je modem.

Openstaande programma’s sluiten

De internet van je modem wordt vaak met meerdere apparaten gedeeld. Zoals je laptop, telefoon of tablet. Sluit openstaande programma’s, browser en stop met downloaden van bestanden of streamen. Een goede netwerkkabel kan de snelheid verhogen. Check of de netwerkkabel de tekst CAT5 of CAT6 heeft. Deze kabels kunnen snelheden aan tot 1 Gbps. Voorkom knikjes en rol de kabel niet op, maar rol het uit.

Router of switch

Een router of een switch kan de snelheid van je internet vertragen. Wil je een goede Solcon speedtest doen, sluit de computer direct aan op het modem.

Solcon Speedtest

Glasvezel

Voordeel van glasvezel is stabiel en snel internetverbinding. Doe de postcode check om te zien of glasvezel mogelijk is op jouw adres. Benieuwd naar je downloadsnelheid? Doe gratis de Solcon Speedtest. Check de snelheid van je internet en glasvezel.

WiFi speedtest

Internet via WiFi is minder snel in vergelijking met vaste internet. Vaak heeft dit te maken met verschillende apparaten die aanwezig zijn. Is je internetsnelheid lager dan je verwacht? Dan kan je altijd een andere abonnement nemen met een hogere snelheid, afhankelijk van de beschikbaarheid op jouw adres. Doe de test niet via draadloze verbinding, maar altijd met een computer en vaste kabel. Welke snelheid heeft jouw internetverbinding? De snelheid hangt af van je abonnement. Met glasvezel van Solcon heb je snel en stabiel internet. Check het met de Solcon speedtest.

FAQ

1. Hoe doe je een goede Solcon Speedtest?

Om een goede speedtest te doen sluit je eerst alle programma’s af op je computer. Eventuele downloads stopzetten. Apparaten die WiFi gebruiken uitschakelen.

2. Wat is een Speedtest?

Met een speedtest wordt de snelheid van je internetverbinding getest. Voor een goede test sluit je de internetkabel direct aan op het modem.

3. Waarom is mijn internet traag?

Een trage internetverbinding kan verschillende oorzaken hebben. Er kan een storing zijn bij de provider. Een oude computer of de netwerkkaart kan de snelheid vertragen.

GratisTabletOnline