Online.nl storing

Online.nl storing

Online.nl gebruikt het netwerk van KPN en Delta voor het leveren van internet. Als er problemen zijn met het netwerk kan het aan de provider of aan je internetverbinding. Een storing kan je soms ook zelf oplossen. Check hieronder wat je zelf kan doen bij een storing met internet, televisie en bellen. De actuele storingen vind je op Online.nl.

Internet

Online.nl storingStoring met het internet is natuurlijk heel vervelend. Met een aantal stappen kan je problemen met het internet of Wifi verhelpen. Het belangrijkste is om eerst de storingskaart te bekijken op de website van Online.nl. Is er geen storing bekend is, dan kun je het onderstaande proberen om het op te lossen.

Controleer de kabels

Check de kabels van en naar het modem. Zonder dat je het weet kan een kabel loszitten.

Modem aan- en uitzetten

Als alle kabels gecontroleerd zijn en nog geen internet mogelijk is, probeer de modem te resetten. Dit kan je doen door de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht een aantal seconden en doe de stekker terug in het stopcontact. Is het probleem nog niet opgelost, dan kan je dit melden bij de klantenservice.

Wifi

Een draadloos netwerk is gevoeliger voor storingen dan internet via de kabel. Verbinding via Wifi kan bijvoorbeeld verstoord worden door elektronische apparaten. Om eventuele problemen uit te sluiten kijk dan of internet via de kabel wel werkt. Veel voorkomende problemen met Wifi zijn traag internet of slecht bereik. Het oorzaak is vaak de plek van het modem. Als deze achter een deur of tussen dikke muren wordt geplaats heeft dit invloed op het signaal.

Televisie

Zijn er problemen met de televisie ontvangst? Met een aantal stappen kun je het probleem met televisie zelf oplossen. Gebruik voor de televisie altijd de kabel die je van Online.nl hebt ontvangen.

  • Haal de stroom van de tv-ontvanger door de stekker van het stopcontact te halen.
  • Verbind de tv-ontvanger rechtstreeks met het modem.
GratisTabletOnline