Streamingdiensten

Streamingdiensten

Vroeger ging je naar de videotheek om de nieuwste films te kijken. Maar dankzij internet is de manier waarop we films en series kijken veranderd. Met één druk op de afstandsbediening kan je scrollen in de bibliotheek van je favoriete streamingdienst. Wat is een streamingdienst en welke zijn er in Nederland? Alles hierover vind je op deze pagina.

Wat is een streamingdienst?

Een streamingdienst is een online bibliotheek met films, series en documentaires. Om gebruik te maken van een streamingdienst heb je een account en app nodig. De app kan je installeren op je smart-tv, tablet of smartphone.

Beste streamingdienst

Het antwoord op de vraag, wie is de beste streamingdienst is natuurlijk voor iedereen verschillend. Niet alle streamingdiensten bieden hetzelfde aanbod. 

Welke streamingdiensten zijn er?

Het aantal streamingdiensten in Nederland is groot. Een abonnement op een streamingdienst neem je bij de videodienst of via een provider. Meest bekendste streamingdienst is misschien wel Netflix. Maar welke streamingdienst past bij jou? Een aantal streamingdiensten worden hieronder toegelicht.

1. Netflix

Netflix is wereldwijd misschien wel het meest bekende streamingdienst. Zij bieden naast een groot duizenden films en series ook eigen producties aan onder de naam Originals. Voor een abonnement op Netflix betaal je tussen de € 7,99 en € 15,99. De app werkt op de computer, tablet smartphone en smart-tv.

2. Videoland

Videoland is een streamingdienst van RTL Nederland. De online videodienst biedt duizenden films uit het binnen- en buitenland. Daarnaast ook series en programma’s. Nieuwe gebruikers hebben een proefperiode van veertien dagen, daarna kost de streamingdienst € 4,99 per maand. Verder kunnen er meerdere profielen gemaakt worden, ideaal voor het gezin.

3. Amazon Prime Video

Prime Video is een streamingdienst van Amazon. Voor een klein bedrag van € 2,99 per maand kijk je naar de beste nieuwe en klassieke films en series op Prime Video. Als één van de weinige biedt Prime Video gratis dertig dagen proefperiode aan.

4. Disney+

Disney Plus is de streamingdienst voor ouders met kinderen. Een abonnement bij Disney+ geeft toegang tot je favoriete Disney films, series en cartoons. Voor € 9,99 per maand kijk je naar titels van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en Star.

5. HBO Max

HBO Max is sinds 2022 actief in Nederland. Het aanbod bestaat uit titels van Warner Bros, Originals en Cartoon Network. HBO Max heeft films van onder andere Harry Potter, Lord of the Rings en Game of Thrones. En dit voor € 7,99 p/m.

6. Viaplay

Viaplay is één van de nieuwste streamingdiensten in ons land. In tegenstelling tot andere online videodiensten ligt de focus van Viaplay op (live) sport zoals Formule 1. Deze streamingdienst is geschikt voor iedereen die liefhebber is van sport. Met een bedrag van € 15,99 p/m is het één van de duurdere online streamingdiensten.

7. Discovery+

Discovery Plus kost € 3,99 per maand en je krijgt beschikking over het aanbod van Discovery Channel, Animal Planet, Eurosport en TLC. Houd je van reality-tv dan is deze streamingdienst wat voor jou.

8. NLZIET

NLZIET is een streamingdienst met voornamelijk Nederlandse zenders en programma’s. Met de app heb je toegang tot kanalen van NPO, RTL, SBS en Veronica. Voordeel van NLZIET is dat je programma’s kunt live kijken, maar ook de mogelijkheid hebt om nog eens terug te kijken. Het aanbod van NLZIET kijk je al vanaf € 7,99 p/m.

9. NPO Start / Plus

NPO Start en Plus is een streamingdienst met zenders van de NPO. NPO Plus is de betaalde versie en voor € 2,95 per maand geniet je van onbeperkt films, series en docu’s. En dit reclamevrij.

GratisTabletOnline