eSIM

eSIM

Bellen, sms’en en internetten zonder een plastic simkaart? Dat is mogelijk met eSIM. De eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar zit al standaard ingebouwd in de nieuwste smartphones, smartwatches of tablets.

Wat is eSIM?

De opvolger van de normale 3-in-1 simkaart is eSIM. eSIM is een digitale simkaart in je telefoon, waardoor je geen simkaart meer nodig hebt. Met eSIM kun je meerdere abonnementen aan één telefoon koppelen. Handig als je prive en zakelijk eSIM is niet te vergelijken met dual sim, waarbij je twee simkaarten in je telefoon kan plaatsen.

Hoe werkt eSIM?

Om gebruik te maken van eSIM heb je een telefoon nodig met eSIM ondersteuning. eSIM is een digitale sim die je op je toestel downloadt door bijvoorbeeld een QR code te scannen. Het activeren van je eSIM gaat makkelijk. Heb je al een abonnement, dan kun je eSIM aanvragen bij je provider via de app.

Wat zijn de voordelen?

De eSIM is eigenlijk een ingebouwde simkaart op je telefoon. Het werkt precies hetzelfde als een normale simkaart die verbinding maakt met het netwerk van je provider. Maar wat zijn nu de voordelen van eSIM?

Meerdere abonnementen op één telefoon

  • Met eSIM ben je niet gebonden aan één provider. Het voordeel van eSIM is dat je meerdere abonnementen kunt installeren, bijvoorbeeld voor prive en zakelijk.

eSIM = gemak

  • Geen gedoe meer met het wisselen van simkaarten.

Welke providers bieden eSIM?

Niet iedere provider biedt op dit moment eSIM abonnementen aan. Wil je eSIM gebruiken, dan kun je terecht bij KPN, Simyo, Odido (T-Mobile) en Vodafone. Voorlopig wordt eSIM nog niet ondersteund bij Lebara, Simpel, Youfone, Hollandsnieuwe en Ben.

Welke telefoons zijn geschikt voor eSIM?

Voor de nieuwste smartphones is een plastic simkaart niet nodig. Dat is handig, want zo heb je de optie om een extra simkaart te gebruiken. Check voordat je abonnement met eSIM bestelt of jouw telefoon geschikt is. Hieronder vind je een lijst met de telefoons die een ingebouwde simkaart (eSIM) hebben.

iPhoneSamsung Galaxy
iPhone 15, Pro, Pro Max en PlusSamsung Galaxy S23, Ultra, S23+
iPhone 14, Pro, Pro Max en PlusSamsung Galaxy S22
iPhone 13, Pro, Pro Max en MiniSamsung Galaxy S21, Plus en Ultra
iPhone 12, Pro, Pro Max en MiniSamsung Galaxy Z Fold 3 en 4
iPhone 11Samsung Galaxy Flip 3 en 4
iPhone SE

1. Wat is eSIM?

eSIM is de afkorting van embedded SIM. Een nieuwe simkaart die is geinstalleerd in je telefoon.

2. Hoe activeer je eSIM?

Het activeren van eSIM op je telefoon kan per provider verschillend zijn. Bij Odido (T-Mobile) krijg je een QR-code. eSIM bij KPN en Simyo kan je activeren via de app.

GratisTabletOnline