Home » Amazon Prime

Amazon Prime

Amazon is het grootste e-commercebedrijf van de wereld. Maar wat is Amazon Prime dan? Het staat bekend als een dienst van Amazon welke al sinds 2005 bestaat. Een speciaal abonnement waar klanten van Amazon dus extra voordeel door hebben. Je kunt hierdoor profiteren van bijvoorbeeld gratis verzendkosten, maar je hebt ook onbeperkt toegang tot exclusieve films en uiteraard mooie tv-series (via Amazon Prime Video).

Amazon Prime Video kijken? Kies je provider:

Wat kost een Amazon Prime abonnement?

Je betaalt voor een abonnement van Amazon Prime € 2,99 per maand. Je kunt het op ieder gewenst moment opzeggen. Het is bij Amazon Prime mogelijk om zonder creditcard te betalen. In Nederland heb je ook de optie met iDEAL.

Voordelen Amazon Prime

Er zijn een groot aantal voordelen die je tegen gaat komen als je gebruik maakt van Amazon Prime, deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Je krijgt te maken met gratis en snelle bezorging, dit is onbeperkt! Er is geen minimum bestelbedrag waar je je aan moet houden. Veel producten worden hierdoor een dag later gratis bij je bezorgd. Hierbij moet je wel opletten want dit voordeel geldt alleen voor Prime-artikelen, deze kun je herkennen aan het Prime-logo.
  • De leden profiteren ook van een maandelijkse selectie gratis games, maar ook een Twitch channel abonnement en gratis ingame-content. Je hebt dan Twitch Prime waarmee je streams kunt zien zonder reclame. Je krijgt ook mooie kortingen op games die weer bij Amazon verkocht worden.
  • Je hebt een onbeperkte opslag van foto’s die je weer met anderen kunt delen. Er is namelijk een gratis app zodat je foto’s op alle apparaten kunt bekijken. Prime leden krijgen 5 GB gratis video opslag.
Prijs per maand Reclamevrij Aantal apparaten HD-resolutie
Amazon Prime € 2,99 Ja 3 Ja
Disney Plus € 8,99 Ja 10 Ja
Netflix
- Basic € 7,99 Ja 1 Nee
- Standaard € 10,99 Ja 2 Ja
- Premium € 13,99 Ja 4 Ja
Videoland
- Basis € 4,99 Ja 1 SD of HD
- Plus € 7,99 Ja 2 SD of HD
- Premium € 9,99 Ja 4 SD of HD
NLZIET € 7,95 Ja 2 Ja

Wat is Amazon Prime Video?

Met Prime Video kun je onbeperkt video’s kijken. Je streamt namelijk populaire films en tv-series naar je eigen tablet, tv of smartphone of via je browser kan uiteraard ook! Het voordeel wat je hebt is dat je zowel online als offline films kunt bekijken. Maar wist je ook dat je toegang hebt tot Amazon Originals? Amazon Prime Video, Netflix en Disney Plus hebben veel met elkaar gemeen, maar er zijn wel degelijk verschillen. Als je een keuze wil maken moet je kijken naar de inhoud, dus wat zij je te bieden hebben. Netflix bestaat al langer en heeft dan ook een uitgebreider aanbod. Maar omdat Amazon Prime Video nog niet zo lang bestaat, is het aanbod kleiner. Amazon Prime Video is ook goedkoper dan Netflix, alleen blijven ze nog wel wat achter als het gaat over de geluidskwaliteit en videokwaliteit.

Amazon Prime Video met iDEAL

Amazon Prime heeft de betalingsmogelijkheden uitgebreid. Voorheen kon je zonder creditcard geen gebruik maken van Amazon Prime. Met de extra betaalmethode van iDEAL is daar verandering in gekomen. Nu betaal je eenvoudig met iDEAL. Probeer Amazon Prime nu gratis 30 dagen uit. Na de proefperiode wordt Amazon Prime automatisch verlengd.

Amazone Prime films en series

Prime Video is een streamingdienst van Amazon. Met Amazon Prime Video krijg je toegang tot Amazon Originals en andere populaire films en series als: Harry Potter, Grey's Anatomy , De Oost, Star Trek en The Boys.

Amazon Prime Video bij Ziggo en KPN

Voor klanten met een Ziggo abonnement is Amazon Prime beschikbaar op de Mediabox Next. Abonnees van KPN kunnen Amazon Prime Video kijken met de tv-ontvanger via kanaal 203, On Demand en Apps.

Amazon Prime Video kijken? Kies je provider:

KPN

Prime Video vind je bij KPN op kanaal 203. Log in met je Amazon Prime account.

Ziggo

Met de Mediabox van Ziggo kijk je Prime Video op kanaal 153 of via het menu 'Apps'.

Amazon Prime Video kijken met Chromecast

Voor het kijken van films en series met Prime Video op Chromecast heb je de nieuwste versie van de app nodig. Verbind het apparaat met hetzelfde WiFi netwerk als de Chromecast.

FAQ

1. Wat kost Amazon Prime abonnement?

Met Amazon Prime heb je voordeel op verschillende diensten van Amazon. Je krijgt toegang tot films en series met Amazon Prime Video. En profiteer je van gratis verzendkosten.

2. Welke betaalmethoden heeft Amazon Prime?

Amazon Prime heeft verschillende betaalmethoden. Betalen kan met creditcard, PayPal en iDEAL.