Home ยป WhatsApp op pc

WhatsApp op pc

WhatsApp kennen we allemaal als de app op onze smartphone. Maar wist je dat je WhatsApp ook kunt gebruiken op andere apparaten als je deskstop pc? WhatsApp biedt twee mogelijkheden om te chatten op een pc namelijk met WhatsApp Web of WhatsApp Desktop.

WhatsApp Desktop

WhatsApp Desktop is de applicatie voor op je pc. Wel belangrijk is dat de telefoon verbonden blijft met het internet. WhatsApp Deskstop werkt op Windows 8 of hoger. Voor op de Mac heb je minimaal OS X 10.10 nodig. Maak je gebruik van Windows 7, dan kun je alleen WhatsApp Web op pc gebruiken. Download WhatsApp Deskstop voor pc via https://www.whatsapp.com/download/. Volg de stappen om het programma te installeren. Scan de QR-code op het scherm van de computer met je telefoon. WhatsApp maakt nu verbinding en je krijgt toegang tot de chatberichten.

  • Open WhatsApp op je pc. Er komt een QR-code in beeld.
  • Ga naar Instellingen > WhatsApp Web/Desktop bij WhatsApp op de telefoon.
  • Klik op Koppen een apparaat en scan met de telefoon de code.

Videobellen met WhatsApp Desktop

Bellen met een groter scherm maakt het makkelijker om met vrienden, familie en collega's te communiceren. WhatsApp heeft toegang nodig tot je camera en microfoon op de pc. Videobellen wordt alleen ondersteund op Windows 10 64-bits (of nieuwer). Gebruikers van Apple computers moeten minimaal macOS 10.13 hebben.

WhatsApp Web op pc

WhatsApp Web is de webversie van WhatsApp. Het verschil met deskstopversie is dat je niks hoeft te installeren. Open de browser op de computer en ga naar web.whatsapp.com. Vervolgens komt er een QR-code in beeld. Scan de code met WhatsApp via het menu Instellingen > WhatsApp Web/Desktop.

WhatsApp op pc

Voordelen van WhatsApp op pc

Berichten worden automatisch gesynchroniseerd. Zo hoef je niet meer continu je telefoon erbij te pakken. Het werkt fijner als je eenvoudig berichten kunt ontvangen en versturen achter je pc. Een grotere scherm en een toetsenbord maakt het mogelijk om berichten sneller te sturen.

Notificaties ontvangen

Ontvang meldingen als er een nieuw bericht is. Kies linksboven voor Bureaubladmeldingen inschakelen.

Bureaubladmeldingen inschakelen

WhatsApp is ook te gebruiken op de iPad en tablet.