Vodafone snelheidstest

Doe gratis de Vodafone Speedtest. Check de download- en uploadsnelheid van je netwerk.

Vodafone Speedtest

Met de speedtest van Vodafone test je de snelheid van je internetverbinding. De test laat zien wat de download- en uploadsnelheid is van je internet. Een speedtest is een hulpmiddel om de internetsnelheid op je adres te testen.

Checklist Vodafone speedtest
Modem resetten

Heb je last van trage internet en laat de speedtest zien dat je lage snelheid hebt? Controleer de volgende onderstaande punten die je wellicht kunnen helpen. Eerste stap is om de stekker van het modem uit het stopcontact te halen. Wacht ongeveer dertig seconden en plaats de stekker er weer in. Controleer de lampjes op je modem.

Openstaande programma's sluiten

De internet van je modem wordt vaak met meerdere apparaten gedeeld. Zoals je laptop, telefoon of tablet. Sluit programma's, de browser en stop met downloaden van bestanden of streamen. Een goede netwerkkabel kan de snelheid verhogen. Het wordt aangeraden om een netwerkkabel te gebruiken met de tekst CAT5 of CAT6. Deze kabels kunnen snelheden aan tot 1 Gbps. Voorkom knikjes en rol de kabel niet op, maar rol het uit.

Router of switch

Een router of een switch kan de snelheid van je internet vertragen. Wil je een goede Vodafone speedtest doen, sluit dan eerst de computer direct aan op het modem.

4G snelheid testen
Check of je telefoon geschikt is voor 4G. De nieuwste telefoons werken prima met 4G. Voor sommige modellen is er zelfs 5G ondersteuning. Controleer of 4G aanstaat bij de instellingen van je toestel.
Vodafone Speedtest »

FAQ
Hoe doe je een goede Vodafone Speedtest?
Om een goede speedtest te doen sluit je eerst alle programma's af op je computer. Eventuele downloads stopzetten. Apparaten die WiFi gebruiken uitschakelen.

Wat is een Speedtest?
Met een speedtest wordt de snelheid van je internetverbinding getest. Voor een goede test sluit je de internetkabel direct aan op het modem.

Waarom is mijn internet traag?
Een trage internetverbinding kan verschillende oorzaken hebben. Er kan een storing zijn bij de provider. Een oude computer of de netwerkkaart kan de snelheid vertragen.