Home » Viaplay

Viaplay

Nadat het bekend werd dat de Formule 1 niet meer door Ziggo Sport werd uitgezonden, ontstond er een lichte paniek. Op welke zender of kanaal kunnen we weer Formule 1 kijken? Al gauw werd al duidelijk dat het Zweedse Nordic Entertainment Group de uitzendrechten had gekocht. Vanaf 2022 wordt Viaplay geïntroduceerd in Nederland. Benieuwd naar Viaplay en wat de kosten zijn? Je leest hieronder alles over de streamingdienst.

Wat is Viaplay?

Viaplay is een onderdeel van NENT Group. De streamingdienst is actief in andere Scandinavische landen zoals Noorwegen en Finland, maar ook Denemarken, IJsland, Estland, Letland , Polen en Litouwen. Eind 2023 hoopt het bedrijf actief te zijn in zestien landen. In het pakket van Viaplay kunnen gebruikers naast Formule 1 ook andere sporten kijken.

Formule 1

De verwachting is dat de Formule 1 de consument zal overhalen voor een abonnement op Viaplay, dankzij het succes van Max Verstappen. De uitzendingen van de Formule 1 worden bij Viaplay gepresenteerd door Amber Brantsen vanuit een studio in Amsterdam. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zullen te horen zijn als commentatoren.

Grand Prix van Zandvoort

De komende drie jaar kunnen Formule 1 fans de Grand Prix van Zandvoort live volgen bij de NOS. Ook mag de NOS in het nieuwe seizoen drie minuten van de kwalificatie en een samenvatting van maximaal 15 minuten van iedere Grand Prix uitzenden.

Sport: Bundesliga en Premier League

Met het sport aanbod kunnen voetbalfans genieten Bundesliga, Premier League, vrouwenvoetbal uit Italië en Zweden. Ook de dartwedstrijden van de PDC toernooien met Michael van Gerwen worden uitgezonden via de streamingdienst.

Films en series

Onder Viaplay Originals zien we dertig eigen geproduceerde producties. Daarnaast staan er 60 nieuwe producties gepland voor 2022. De keuze voor films en series bevat ook bekende internationale titels.

Hoeveel kost een abonnement bij Viaplay?

Een abonnement bij Viaplay kan direct afgesloten worden bij de streamingdienst of via de samenwerkende providers. De kosten van een abonnement voor de Nederlandse markt is € 13,99 per maand. En dat is ongeveer vergelijkbaar met Ziggo Sport (€ 14,95) en ESPN (€ 12,99). Viaplay heeft met Ziggo en KPN een meerjarig samenwerking getekend, waardoor klanten van deze providers de streamingdienst eenvoudig kunnen toevoegen aan hun TV en internet pakket.

Viaplay bij Ziggo

De komende jaren zullen de samenvattingen van alle trainingen, kwalificaties en wedstrijden te zien bij Ziggo Sport. Het zal even wennen zijn voor klanten van Ziggo die niet meer via Ziggo Sport de Formule 1 live kunnen volgen.

Viaplay bij KPN

Met de samenwerking tussen KPN en Viaplay is de streamingdienst direct beschikbaar voor meer dan drie miljoenen klanten. Je kunt kiezen voor een losse abonnement of door het toevoegen van Viaplay aan je entertainment pakket.

Viaplay bij T-Mobile

Klanten met een T-Mobile Thuis abonnement kunnen gewoon de F1 volgen met Viaplay. Je neemt een abonnement bij Viaplay en kunt direct beginnen met streamen zoals je dat ook doet met Netflix.

FAQ

1. Wat is Viaplay?

Viaplay is een streamingdienst van Nordic Entertainment Group. Met een abonnement van Viaplay kunnen gebruikers vanaf 2022 naar films, series en sport kijken.

2. Hoeveel kost Viaplay?

Een abonnement bij Viaplay kost € 13,99 per maand.

3. Wanneer komt Viaplay naar Nederland?

Viaplay wordt in maart 2022 gelanceerd in Nederland. Dan kun je een abonnement nemen bij Viaplay of via partners als Ziggo en KPN.