Home ยป Schermtijd iPhone

Schermtijd iPhone

Veel mensen brengen per dag veel meer tijd door op hun iPhone en iPad dan waar ze zich nu bewust van zijn. Daarom is het goed om je eens te verdiepen in schermtijd van iPhone. Met de komst van iOS 12 introduceert Apple de functie Schermtijd. Hiermee kun je namelijk realtime rapportages bekijken en die geven je dan inzicht in hoeveel tijd je op je iPhone door hebt gebracht. Ook is het mogelijk dat je een limiet instelt voor hetgeen wat je wil beheren.

Wat is de functie schermtijd voor iPhone?

Door de schermtijd voor iPhone in te schakelen, wordt iedereen zich bewust van wat hij of zij de hele dag op de iPhone doet. Maar ook hoeveel tijd je er in totaal mee bezig bent, welke apps je gebruikt en hoelang, of welke websites je zoal opent en hoeveel tijd je dit per dag allemaal kost. De functie is er bedoeld om inzicht te krijgen in je eigen gedrag zodat je minder tijd door gaat brengen met je iPhone. Maar je kunt je kinderen er ook bewust van maken en limieten instellen als zij er te veel gebruik van maken.

Zo werkt schermtijd instellen

Als je de schermtijd dan in hebt geschakeld dan zie je een rapportage met hoeveel tijd je waar op doorbrengt, welk apparaat, welke apps en welke websites bijvoorbeeld.

  • Ga naar instellingen en kies schermtijd.
  • Klik op Schakel schermtijd in.
  • Ga dan naar dit is mijn iPhone of kies dit is de iPhone van mijn kind.

Schermtijd iPhone

Het voordeel voor ouders met kinderen

Voor ouders die kinderen hebben is het fijn om met de schermtijd van een iPhone te kunnen werken. Zo kunnen zij namelijk bijhouden hoeveel tijd ze zelf en hoeveel tijd de kinderen doorbrengen met de iPhone. Maar je ziet ook hoeveel tijd kinderen besteden aan bepaalde apps, websites etc. Je kunt hierdoor dus bewust keuzes maken over hoeveel apparaten je gebruikt, maar ook kun je zo een limiet instellen.

Wat kan je zelf doen om minder op je telefoon te kijken?

Er is veel meer te doen dan alleen maar het gebruik van je iPhone. Zo kun je een leuke hobby zoeken, je telefoon dan bewust aan de kant leggen of thuis laten. Maar je kunt ook met jezelf afspreken dat je in de pauze even op je telefoon mag kijken en hem naderhand weer weglegt. Als je hem buiten handbereik legt tijdens werk bijvoorbeeld, dan ben je minder geneigd om even je app te kijken bijvoorbeeld. Maar zet ook je telefoon eens op tijd uit, zodat je tijd hebt voor andere dingen en de mensen om je heen.

FAQ

1. Wat is schermtijd?

Met schermtijd functie kun je zien hoeveel tijd je doorbrengt op de iPhone of iPad. Ouders kunnen zien welke apps kinderen het meest gebruiken.

2. Hoe moet je schermtijd instellen op de iPhone?

Ga naar Instellingen > Schermtijd en klik op Schakel schermtijd in.