Home ยป iPhone fabrieksinstellingen

iPhone fabrieksinstellingen

Terugzetten van je iPhone naar fabrieksinstellingen kan om verschillende redenen. Bijvoorbeeld als je vindt dat de iPhone traag reageert of van plan bent om je iPhone te verkopen. Voordat je begint met het leegmaken van de iPhone is het verstandig om eerst een back-up te maken. Zo voorkom je dat er geen gegevens als contacten en foto's verloren gaan. Maak een back-up met iCloud of met iTunes. Je iPhone terugbrengen naar zijn fabrieksinstellingen is met enkele stappen gedaan. Voordat je iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen, kan je een hard reset proberen bij eventuele problemen. Hieronder lees je hoe het werkt.

Fabrieksinstellingen terugzetten op de iPhone

Je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen doe je in een paar simpele stappen. Open instellingen en schakel de functie Zoek mijn iPhone uit. Ga naar instellingen en klik op Algemeen. Scroll naar beneden en kies voor de optie Stel opnieuw in. Klik vervolgens op Wis alle inhoud en instellingen. Maak eventueel een reservekopie en wis.

iPhone fabrieksinstellingen

iPhone fabrieksinstellingen terugzetten met iTunes

Ook via iTunes kun je de iPhone terugzetten naar de instellingen zoals je deze hebt gekocht. Hierbij worden alle gegevens en instellingen gewist. Maak eerst een back-up van al je gegevens. Na het herstellen van je iPhone kan je de back-up / reservekopie terugzetten.

  • Sluit de iPhone aan op de computer met de USB-kabel.
  • Open iTunes op de computer en klik linksboven op het telefoon icoontje.
  • Klik links op Overzicht en vervolgens op Herstel iPhone.

iPhone fabrieksinstellingen met iTunes

Herstel alle instellingen

Wil je liever geen gegevens wissen? Met de optie Herstel alle instellingen worden de van netwerk, locatie, toetsenbord, beginscherm en privacy teruggezet.